I løbet af de sidste par måneder har jeg testet flere forskellige udbydere af online backup til Mac. Online backup er efter min mening den bedste måde at tage fjernbackup (også kaldet off site backup) på. Princippet for fjernbackup er at sørge for at have en kopi af ens data, der fysisk befinder sig uden for ens hjem. Langt nok væk til at en hændelse, der påvirker det ene sted, ikke påvirker det andet. Det klares nemt og elegant ved at anvende en online backup-løsning.

Jeg har tidlige skrevet en artikel om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger en udbyder af online backup til Mac, samt hvordan du laver en ordentlig backupplan, så det vil vi ikke gå i detaljer med her.

Online backup til hjemmebrug

Præmissen for testen er online backup til hjemmebrug. Jeg har derfor ikke kigget på tjenester målrettet erhvervslivet som visse af udbyderne også tilbyder. Jeg har i denne omgang valgt at kigge på:

Jeg har testet upload af backup samt gendannelse. Supporten har jeg kun sporadisk testet, hvis jeg har haft nogle reelle spørgsmål, og denne del er der ikke tager særskilt hensyn til min vores bedømmelse.

Versionering

Jeg nævner flere gange i mine tests ordet "versionering". Med versionering menes der i hvor mange versioner ens backup gemmes. Det kunne være 30 versioner. Tager man én backup om dagen, betyder det, at ens backup kan gendannes 30 dage tilbage. Har man således ændret en fil for 10 dage siden, kan man godt få fat i den oprindelige fil, mens det ikke er tilfældet hvis man har lavet ændringen for mere end 30 dage siden i dette tilfælde.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.