Apple har præsenteret Apple Watch Series 9, der først og fremmest er mere kraftfuld end forgængeren. Samtidig gør udvalgte kombinationer af urkasser og urremme Apple Watch Series 9 til Apples første CO₂-neutrale produkter nogensinde. Det nye ur har Apples S9-chip, der forbedrer ydeevnen og funktionerne, en lysere skærm, hurtigere Siri på enheden, nu med mulighed for at tilgå og registrere sundhedsdata, Præcis søgning til iPhone med mere3. Apple Watch Series 9 kører på watchOS 10, som byder på redesignede apps, den nye Smart stak, nye urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, som kan fremme mental sundhed.

Kraftfuld ny S9 SiP

Apple Watch Series 9 drives af den helt nye S9 SiP. Apples mest powerfulde chip til dato giver forbedringer i hele systemet og helt nye funktioner, blandt andet en ny håndbevægelse med dobbelttryk og Siri på enheden med muligheden for at tilgå og registrere sundhedsdata. Apple Watch Series 9 har også en ny 4-core Neural Engine, der kan behandle maskinlæringsopgaver op til dobbelt så hurtigt som Apple Watch Series 8. Den powerfulde effektivitet fra S9 SIP giver Apple Watch Series 9 18 timers batteritid til en hel dag.

Bevægelse med dobbelttryk

Med en ny håndbevægelse med dobbelttryk kan man nu betjene Apple Watch Series 9 med én hånd og uden at røre skærmen. Brugerne kan trykke pegefingeren og tommelfingeren på den hånd, uret sidder på, sammen to gange for nemt og hurtigt at udføre mange af de mest almindelige handlinger på Apple Watch Series 9.

Den primære knap i en app styres gennem et dobbelttryk, og det kan dermed bruges til at stoppe en timer, afspille musik og sætte den på pause eller til at sætte en alarm på snooze. Håndbevægelsen kan bruges til at besvare og afslutte et telefonopkald og endda til at tage et billede med kamera-remoten på Apple Watch. Et dobbelttryk åbner også Smart stak fra urskiven, og med et andet dobbelttryk scrolles der gennem widgets i stakken.

Denne nye håndbevægelse med dobbelttryk kan lade sig gøre takket være den hurtigere Neural Engine i Apple Watch Series 9, der behandler data fra accelerometeret, gyroskopet og den optiske hjertesensor med en ny maskinlæringsalgoritme. Algoritmen registrerer det unikke mønster af små bevægelser af håndleddet og ændringer i blodgennemstrømningen, der opstår, når pegefingeren og tommelfingeren udfører et dobbelttryk. Håndbevægelsen med dobbelttryk vil være tilgængelig i en softwareopdatering næste måned.

Mere lysstærk skærm

Den mere energieffektive chip og avancerede skærmarkitektur øger den maksimale lysstyrke på skærmen på Apple Watch Series 9 op til 2.000 nits – det dobbelte af Series 8 – hvilket gør det endnu nemmere at læse tekst i stærkt sollys. I mørke rum eller tidligt om morgenen kan skærmen også sænkes til en enkelt nit, så folk i nærheden ikke bliver forstyrret.

Siri på enheden

For første gang på Apple Watch kan Siri-anmodninger behandles på enheden. For anmodninger, der ikke kræver information fra internettet, som at starte en træning eller indstille en timer, er Siri ikke afhængig af Wi-Fi- eller mobilnetværk, hvilket giver hurtigere og mere pålidelige svar. Den powerfulde Neural Engine gør også diktering op til 25 procent mere nøjagtig end med Apple Watch Series 8.

Præcis søgning og integration af HomePod

Muligheden for at bruge Apple Watch til at finde iPhone er en foretrukken funktion blandt brugerne. S9 SiP har nu andengenerations Ultra Wideband-chip (UWB), som giver mulighed for bruge Præcis søgning til iPhone 15-serien, der har den samme chip. Præcis søgning giver dig afstand og retning samt visuel, haptisk og hørbar vejledning til en iPhone, der er blevet væk, selv hvis den ligger i et andet rum.

UWB giver også en dybere integration mellem Apple Watch og HomePod. Når en Apple Watch-bruger kommer inden for fire meter af en HomePod, der afspiller lyd, viser Apple Watch Series 9 Afspiller nu til at kunne betjene mediet. Eller hvis intet afspiller på HomePod, vil forslag til medier blive vist øverst i Smart stak.

Modeller

  • Apple Watch Series 9 fås i størrelserne 41 mm og 45 mm med urkasse i aluminium i farverne stjerneskær, midnat, sølv, (PRODUCT)RED og en ny lyserød farve samt med urkasse i guldfarvet, sølvfarvet eller grafitgråt rustfrit stål.
  • Alle Apple Watch Series 9-modeller med en ny Sport Loop-rem er CO₂-neutrale.
  • Apple Watch SE fås med urkasser i aluminium i størrelserne 40 mm og 44 mm og er CO₂-neutralt, når det kombineres med en ny Sport Loop-rem.
  • Apple Watch Hermès fås i rustfrit stål i farverne sølv og space black.

Priser og tilgængelighed

  • Apple Watch Series 9 lan bestilles med det samme, og det er tilgængeligt i butikkerne fra fredag den 22. september.
  • Apple Watch Series 9 fås fra 3.599 kroner, og Apple Watch SE fås fra 2.199 kroner.

Læs mere og bestil hos Apple.