Opdatering: iPhone 12 er blevet lanceret. Nu er det iPhone 13 det handler om: Læs alt vi ved om iPhone 13 2021.

Apple plejer at være helt uforudsigelige når det handler om nye produkter. De holder alt hemmeligt indtil sidste øjeblik. Og så alligevel ikke. Der dukker altid lækkede informationer op, gerne fra Apple underleverandører, og derfor kan man sammenstykke det overordnede billede.

Det har jeg forsøgt at gøre med denne artikel. Samle alle informationerne og alt vi ved om iPhone 12. Det er de store linjer, det handler om. Detaljerne er stadig for uklare på nuværende tidspunkt.

Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Seneste opdatering er 12. oktober 2020 med nyt om batteritiden og hurtigere Face ID.

Hvad kommer de nye iPhones til at hedde?

Man skulle tro, at navngivningen af årets nye iPhones var ligetil, da Apple jo anvender en form for fortløbende nummerering af iPhonen. Men gennem årene har Apple taget nogle gevaldige friheder og særligt efter lanceringen af iPhone 8, har der været rod i systemet.

For eksempel sprang Apple helt iPhone 9 over, og iPhone 10 blev til iPhone X (romertal 10). Der er også kommet en iPhone SE og en iPhone Xr og desuden har Apple brugt ord som Plus, Max og Pro i navngivningen.

Sidste år kom der dog lidt system i tingene igen med iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Jeg forventer derfor, at Apple i år vil kalde den nye iPhone for iPhone 12 med dertilhørende Pro- og Max-kombinationer. Som noget nyt kommer der også en Mini-model. For nemhedens skyld kalder jeg dem derfor samlet for iPhone 12 i denne artikel, selvom de i princippet kan ende med at hedde noget andet. Du kan se de enkelte navne og størrelser på billedet længere nede.

Hvordan kommer iPhone 12 til at se ud?

Der er bred enighed om, at iPhone 12 får et nyt og mere kantet design i forhold til de nuværende lettere afrundede iPhones. Nyt er dog nok så meget sagt, for designet kommer til at minde om det, Apple lancerede med iPhone 4 i sin tid, og som også bruges i den nye iPad Pro.

Vi får altså et design, der kort kan beskrives som to stykker glas med en metalramme imellem. Nogenlunde som på billedet herunder, selvom det er lidt ubehjælpsomt sammenlignet med Apples samlekvalitet.

Der er delte meninger om skærmhakket, som nogle mener skulle få samme størrelse som i de nuværende iPhones, mens andre mener, at det bliver mindre. Visse af modellerne vil blive en anelse tyndere end de nuværende, men vi er nede i småtingsafdelingen. En halv mm eller deromkring.

Derudover vil der være en række andre mindre ændringer. Holderen til SIM-kortet vil eksempelvis komme over på venstre side mens power-knappen bliver en anelse lavere.

Sidst, men ikke mindst, vil iPhone 12 få Lightning-port, som vi har været vant til i mange år nu. Der kommer altså ikke et skifte til USB-C, som Apples ellers er i gang med for iPad-produktlinjen.

Der er ikke så mange specifikke rygter om farver, men enkelte har talt om en ny marineblå farve. Men mon ikke der kommer de sædvanlige farver som grå, sølv, guld og et par ekstra?

Hvor mange størrelser kommer der?

Ifølge de fleste rygter kommer der fire forskellige iPhones fordelt på tre forskellige skærmstørrelser i år. Endda andre størrelser end vi har været vant til de sidste par år. De fire modeller bliver fordelt med to iPhone 12 og to iPhone 12 Pro.

iPhone 12:

 • 5,4 tommer
 • 6,1 tommer

iPhone 12 Pro:

 • 6,1 tommer
 • 6,7 tommer

Den nuværende regulære iPhone 11 har til sammenligning en skærm på 6,1 tommer, mens iPhone 11 Pro har 5,8 tommer og iPhone 11 Pro Max 6,5 tommer. iPhone 12 vil altså kunne fås både mindre og større end iPhone 11. Bemærk også, at Apple i år vil lancere to størrelser af den regulære ikke-pro iPhone.

Hvordan bliver skærmen?

Sidste år bruge Apple OLED-skærme i Pro-modellerne og de noget billigere LCD-skærme i den regulære iPhone 11. I år er der enighed om, at Apple vil bruge OLED over hele linjen. Dog ikke nødvendigvis den samme slags. I Pro-modellerne vil Apple sandsynligvis benytte en mere avanceret type. Udviklingen indenfor OLED står bestemt ikke stille, så vi kan godt regne med, at skærmen er bedre end dem fra sidste år.

Skærmen vil blive produceret af primært Samsung med supplement fra først og fremmest LG og dernæst BOE. Sidstnævnte har leveret LCD-skærme til Apple, men er nu begyndt at producere OLED-skærme også. Da de tre producenter har hver deres teknologi, vil de tre skærmstørrelser ikke nødvendigvis få 100% de samme specifikationer.

Der er for eksempel rygter om at de to Pro-modeller vil få en skærm med en opdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket er det dobbelte af de nuværende 60 HZ. Dette vil være koblet til den funktion Apple kalder ProMotion, som automatisk justerer opdateringsfrekvensen til det der bliver vist på skærmen. Jo mere dynamisk indholdet er, desto højere frekvens. Dette resulterer for eksempel i mere flydende bevægelser. Apple benytter dette i iPad Pro. Rygterne omkring dette er dog noget delte. Den største stopklods er batteriet, da højere opdateringsfrekvens kræver mere energi.

Opløsningen vil ligge på:

 • 5,4 tommer: 2.340 x 1.080 pixels, 475 PPI.
 • 6,1 tommer: 2.532 x 1.170 pixels, 460 PPI.
 • 6,7 tommer: 2.778 x 1.284 pixels, 458 PPI.

Får iPhone 12 5G?

En af de ting, der er relativt enighed om, er at årets iPhone får 5G-understøttelse.

Her skal man være opmærksom på, at der faktisk findes to forskellige typer 5G-teknologi: mmWave og sub-6Ghz, alt efter hvilke frekvensbånd de bruger. mmWave er med hastigheder op til omkring 1Gb/s det hurtigste, men med kortere rækkevidde. sub-6Ghz er langsommere (dog stadig hurtigere end 4G/LTE), men har længere rækkevidde end mmWave. Der er delte oplysninger om, hvilke af de to teknologier og frekvensbånd, som iPhone 12 vil understøtte.

De fleste mener, at det kun vil være Pro-modellerne, der vil understøtte mmWave - måske endda kun den største af de de to Pro-modeller. Simpelthen fordi teknologien kræver en større antenne samt er mere batterihungrende. Det er kun den største iPhone 12 Pro Max, der har pladsen til antennen såvel som den krævede større batteri.

Der vil endda sikkert være forskel på de iPhones, Apple sælger i forskellige lande. Eksempelvis er der rygter om, at mmWave kun vil være understøttet på de iPhones, der sælges i USA, Japan og Korea.

Hvilke kameraer?

Hovedkamerasystemet, det på bagsiden, bliver på Pro-modellerne udvidet fra tre til fire linser. Den ekstra linse skjuler det der omtales som et 3D-kamera, hvilket formodentligt er en LiDAR-scanner. En LiDAR-scanner fungerer på samme måde som en radar, men giver et mere detaljeret billede af omgivelserne. Noget der altså kan bruges til at lave dybdeoptagelser eller 3D med. LiDAR er ikke nyt hos Apple, da det bruges i iPad Pro.

De to regulere iPhone 12-modeller får ikke denne LiDAR-sensor, men må nøjes med et system med tre eller endda kun to linser.

Ud over den ekstra linse i Pro-modellerne, bliver de eksisterende linser forbedret med bedre zoom og bedre HDR-funktionalitet. Der vil også være en række andre forbedringer blandt andet relateret til billedstabilisering. Dette vil sikkert være forbeholdt Pro-modellerne.

Der er ikke så mange konkrete ryger hvad angår front-kamerasystemet, der sidder i skærmhakket, bortset fra at Fade ID bliver hurtigere.

Hvilken processor?

Ifølge rygterne vil iPhone 12 få en A14-processor produceret med 5 nm-teknologi. Den nuværende A13 bliver produceret med 7 nm-teknologi. Skiftet i teknologi giver en mindre, hurtigere og mere energieffektiv chip. Vi snakker forbedringer på 15-30%.

Hvor meget RAM?

Rygterne peger på 4GB RAM i basis-modellerne og 6GB RAM i Pro-modellerne. I dag har alle iPhone 11-modeller 4GB RAM. Selvom mere RAM er en god ting, siger selve RAM-mængden sig selv dog ikke så meget, da det skal sammenholdes med de andre specifikationer. Det er derfor ikke til at sige, om vi får en oplevet følelse af mere RAM eller den ekstra mængde bare kompenserer for et tungere system.

Hvad bliver batteritiden?

Der forventes et batteri med højere kapacitet end i de nuværende iPhones. Som med RAM'en er det dog umuligt at sige om det giver bedre batteritid, eller det tre kompenserer for at systemet bruger mere energi.

Seneste rygter går på, at batteritiden vil stige med en times tid.

Opladning: USB-C eller Lightning?

Som skrevet længere oppe, forventes det ikke at Apple skifter væk fra Lightning denne gang. Der kommer ikke USB-C til iPhonen i år.

Til gengæld vil det ladekabel, der kommer med den nye iPhone være af typen Lightning til USB-C. Det vil sige, at det kræver en oplader med USB-C-stik. Man kan selvfølgelig altid benytte et eksisterende ladekabel med et traditionelt USB-A-stik. Kabelet vil muligvis være med stofovertræk, og altså have et mere eksklusivt udtryk.

Følger der oplader med?

Ifølge flere analytikere vil der ikke følge en oplader med, når man køber den nye iPhome 12. Den skal købes ved siden af, eller også skal man bruge en eksisterende.

Apple vil lancere en ny 20W-oplader med USB-C-stik, men denne skal altså købes særskilt.

Begrundelsen for ikke at lade en oplader følge med er at det giver mindre elektronikaffald, og Apple vil slå en del på dette for at sælge ideen, men ifølge flere analytikere er en meget medvirkende årsag at iPhonen på grund af 5G-understøttelse bliver markant dyrere at producere. Ved at skære ting som opladeren - og hovedtelefonerne - væk, kan der spares lidt hist og her.

Følger der hovedtelefoner med?

De fleste er enige om, at der ikke vil medfølge hovedtelefoner sammen med iPhone 12. Den officielle forklaring er for at begrænse elektronikskrot, men det handler også om at øge salget af Apples AirPods.

Umiddelbart er det helt i orden, at Apple mener at tiden er inde til at droppe hovedtelefonerne. Mange er gået trådløs for længst og har intet at bruge dem med kabel til. For nogle vil det selvfølgelig være et irritationsmoment.

Hvilke muligheder for lagerplads bliver der?

Det er sparsmot ned rygter om dette, men de få der er peger på 128GB som det mindste for Pro-modellerne og 64Gb for de to andre. Der kommer givetvis 2-3 valgmuligheder.

Andre spændende ting?

Et enkelt rygte peger på, at iPhone 12 får et fingeraftrykssensor bygget ind under skærmen. Sensoren skulle være baseret på ultralyd og blive produceret af Qualcomm.

Der er rygter om at iPhone 12 vil understøtte en ny Wi-Fi-standard kaldet 802.11ay. Den giver mulighed for fire samtidige forbindelser og altså foregange højere hastighed end tidligere.

På nogle lækkede billeder, kan man se, at der bagerst i iPhone 12 sidder 36 små magneter i en stor cirkel. Hvad de skal bruges til er uvist - og derfor spænende. Det kunne være til montering i etuier, relateret til opladning eller måske de AirTags, som der er rygter om Apple også vil lancere.

Hvad kommer iPhone 12 til at koste?

Prisen på iPhone 12 er selvfølgelig en af de væsentligste ting at forholde sig til. Seneste rygte er at den billigste iPhone 12 i USA vi komme til at koste $649.

 • 5,4 tommer iPhone 12: $649
 • 6,1 tommer iPhone 12: $749
 • 6,1 tommer iPhone 12 Pro: $999
 • 6,7 tommer iPhone 12 Pro: $1.099

Priserne er i det store hele identiske med dem Apple i dag tager for iPhone 11. Vi skal derfor nok ikke forvente de helt store ændringer. Lige netop her, vil jeg dog gerne se det, før jeg tror det. Det er sjældent dårligt købmandsskab at lade chancen for en prisstigning passere uden at reagere.

Det hører med til historien, at det forventes at der ikke vil medfølge hverken oplader eller hovedtelefoner. Så selv hvis priserne holdes i ro, stiger de i princippet.

Hvornår bliver iPhone 12 lanceret?

Apple plejer at lancere nye iPhones i september, men i år bliver det anderledes. Apple har indkaldt til event tirsdag den 13. oktober. Går alt som det plejer kommer de nye iPhones i forsalg fredagen i samme uge - altså den 16. oktober. Ifølge nogle rygter, vil salget af de forskellige modeller ske forskudt, fordi nogle er mere forsinket end andre.

Opdatering: Apple har lanceret fire forskellige iPhone 12-modeller i oktober 2020. Nu er det iPhone 13 det handler om: Læs alt vi ved om iPhone 13 2021.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.