Apple har frigivet nye udgaver af styresystemerne til alt fra Mac'en over Apple Watch til Apple TV. Til trods for versionsnummereringen af opdateringerne, der indikerer at der er tale om større opdateringer, er der ikke en eneste ny funktion, at skrive om. Til gengæld byder de på en række vigtige fejlrettelser og sikkerhedsforbedringer. Apple er allerede i gang med at betateste de næste opdateringer, og her er der derimod en række nye funktioner. Dem vender jeg tilbage til.

Du kan se indholdet i opdateringerne herunder.

Mac

macOS Monterey 12.2 retter først og fremmest en fejl i Apples implementering af WebKit, der benyttes i Safari. Fejlen kunne føre til, at særligt designede hjemmesider kunne se brugernes browserhistorik. En ret alvorlig fejl med andre ord. Ud over denne fejlrettelse, nævner Apple ingen specifikke ændringer, men blot gennerelle rettelser og optimeringer.

Du opdaterer til macOS Monterey 12.2 via appen Systemindstillinger.

iOS og iPad OS

iOS 15.3 og iPadOS 15.3 retter samme fejl i Safari som nævnt ovenfor. På iOS-enhederne har fejlen endda også berørt brugere af Chrome og Edge, så her er det vigtigt at opdatere, selvom man ikke bruger Safari.

Udover denne fejl nævner Apple ikke specifikt andre. Du opdaterer til iOS 15.3 og iPadOS 15.3 i Indstillinger.

Apple Watch

watchOS 8.4 retter en fejl, som har gjort, at Apple Watch har haft problemer med at oplade korrekt samme med visse Apple Watch-opladere. Fejlen blev introduceret i sidste opdatering (8.3). Problemet har berørt både Apple egne opladere såvel som opladere fra tredjepart. I nogle tilfælde er opladningen stoppet efter få minutter, mens der i andre tilfælde slet ike har kunnet oplades. Begge dele skulle være løst nu.

Du opdaterer til watchOS 8.4 via Watch-appen på din iPhone.

Apple TV

tvOS 15.3 byder ikke på nogle kendte nye funktioner eller fejlrettelser, da Apple ikke offentliggør detaljeret versionshistorik for tvOS. Men siden Apple har frigivet opdateringen, må der selvfølgelig være et eller andet, der er ændret.

Du opdaterer til tvOS 15.3 i appen Indstillinger. Har du slået automatisk opdatering til, behøver du ikke foretaget dig noget.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.