Med frigivelsen af iOS 15 og macOS Monterey kan Apples FaceTime nu bruges af alle - også folk med Android eller Windows. Sådan da. Understøttelsen sker nemlig ved at deltagerne i en ny eller igangværende FaceTime-samtale deler et link til samtalen. Modtageren af linket kan klikke på linket og tilslutte sig samtalen via en almindelig webbrowser. Kodeord er ikke påkrævet. Hvis man har linket, får man adgang.

Det betyder også, at en samtale skal startes af en Apple-bruger. Løsningen med en webbrowser virker nemlig kun, når man modtager et link til en samtale. Man kan ikke starte en FaceTime-samtale via browseren. Det betyder også, at eksempelvis to Android-brugere ikke kan FaceTime sammen.

Det et skridt i den rigtige retning, at Apple åbner for den meget lukkede platform, men stadig en halvbagt løsning. Og som alle der har smagt en halvbagt kanelsnegl ved, så er det ikke nødvendigvis den store fornøjelse.

Det rigtige ville være at frigive en rigtig FaceTime-klient til Android og Windows, så folk kan kommunikere med hinanden uanset hvilket platform man bruger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.