I går skrev jeg om, at dette års nye Apple Watch Series 7 formodentligt bliver forsinket en smule på grund af udfordringer med produktionen, der netop er startet. Helt konkret skulle der være problemer med at få tilstrækkelig vandtæthed omkring en ny sensor til måling af blodtryk.

Nu skriver Mark Gurman fra Bloomberg dog i et tweet, at der ikke er den mindste chance for at Apple Watch Series 7 får en blodtryksmåler.

Gurman har været en af de mest pålidelige kilder til Apple-rygter de seneste mange år, så man skal selvfølgelig lytte, når han kommer med information. På den anden side virker det mærkeligt, at Nikkei, som var kilden til det oprindelige rygte, nævner blodtryksmåleren specifik som forklaring på produktionsforsinkelser, hvis denne sensor slet ikke eksisterer. Nikkei kunne bare have nævnt generelle udfordringer. De må have den specifikke information et eller andet sted fra. Men de tager altså fejl - eller også gør Gurman.

Når det er sagt, er der ingen som helst tvivl om, at Apple arbejder på et ur med blodtryksmåler. Det ved vi fordi Apple tidligere på året blev afsløret som den største og måske endda eneste kunde hos det britiske firma Rockley Photonics, der udvikler optiske sensorer til måling af blodtryk og andre ting (læs mere om det her). Om det så kommer i år eller senere er en mindre detaljer.

Da det forventes at Apple præsenterer Apple Watch Series 7 om 2-3 uger, skal vi heldigvis ikke vente så længe på at få svaret.