Ifølge nye rygter fra Asien vil den kommende lancering af Apple Watch Series muligvis blive forsinket nogle uger. Det skyldes et nyt 'kompliceret design' der giver udfordringer i samleprocessen af uret. Det skriver Nikkei Asia og Bloomberg.

I sidste uge begyndte produktionen af uret i mindre skala, og her viste det sig, at der er nogle kritiske udfordringer i forhold til at nå en tilfredsstillende produktion. Det vil med andre ord sige, at Apple ikke kan producere nok ure så hurtigt som planlagt, fordi det tager længere tid end beregnet. Tre forskellige kilder udtaler til erhvervsmediet Nikkei, at grunden er at designet er mere komplekst end tidligere, og at opgaven derfor skal gribes anderledes an. Derfor er produktionen også midlertidigt stoppet, mens ingeniøreren får tilrettet og justeret produktionsprocessen inden den egentlige masseproduktion går i gang.

Apple Watch Series 7 får blandt andet en sensor, der kan måle blodtryk, hvilket er en af de ting, der nævnes at give problemer i produktionen. Helt konkret handler det om, at denne sensor skal møde visse krav i forhold til vandtæthed, hvilket har vist sig at være vanskeligere end først antaget at opnå.

Udfordringer i produktionen er normale

Inden man bliver alt for pessimistisk i forhold til lanceringstidspunkt for Apple Watch Series 7, skal det siges, at det er relativt normalt at der er udfordringer med processen, når masseproduktionen går i gang. Det er præcis derfor, at man starter stille og roligt og får luget ud i problemerne, inden man skruer helt op for produktionen. Derfor kan det sagtens tænkes, at produktionen følger Apples tidsplan, fordi Apple simpelthen har taget højde for en indledende indkøringsfase.

Det forventes stadig, at Series 7 bliver præsenteret i september samtidig med den nye iPhone 13. Muligvis så med lidt længere leveringstid end vi er vant til.