Firmaet 'Rockley Photonics' har løftet sløret for et nyt sensorsystem med en række nye og spændende sundhedsfunktioner.

Der er tale om et såkaldt full-stack-system, der giver mulighed for at holde øje med flere forskellige ting på samme tid såsom kropstemperatur, blodtryk, væskebalance, alkohol-promille, mælkesyre-niveau, blodsukker med mere. Alt sammen i en størrelse, så det kan bæres om armen som et ur.

Ikke-invasive målinger

De nye teknologi benytter infrarøde optiske sensorer til kontinuerlige og ikke-invasive målinger af forskellige ting. Særligt det, at metoden ikke kræver at man stikker en nål gennem huden er revolutionerende.

Et godt eksempel her er folk med diabetes, der foretager flere daglige målinger af blodsukkerniveauet. At målingerne er kontinuerlige er ligeledes en meget væsentlig ting. Eksempelvis vil det give sportsfolk nyttig information at kende mælkesyreniveauet hele tiden frem for på udvalgte tidspunkter, hvor man endda normalt skal bruge en dråbe blod til målingen.

Bruges til forskning nu - kommer til almindelige brugere senere

Rockley Photonics vi indledningsvis lancere et armbånd med det nye sensorsystem. Armbåndet kommunikerer med en app, der registrerer målingerne. Det skal benyttes i en række videnskabelige studier i de kommende måneder. Næste år vil hardware og firmware blive tilgængelig i andre produkter.

Det er særligt interessant fordi Rockley Photonics' absolut største kunde er Apple, der står for hovedparten af firmaets indtægter. Meget tyder altså på, at en eller flere af de nævnte funktioner vil komme til Apple Watch. Måske allerede næste år.