Apple plejer at være helt uforudsigelige når det handler om nye produkter. De holder alt hemmeligt indtil sidste øjeblik. Og så alligevel ikke. Der dukker altid lækkede informationer op, gerne fra Apple underleverandører, og derfor kan man sammenstykke det overordnede billede.

Det har jeg forsøgt at gøre med denne artikel. Samle alle informationerne og alt vi ved om iPhone 13.

Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer.

Opdatering: Apple har nu lanceret den nye iPhone 13, læs mere om hvad det blev til her: Så er den her: Apple præsenterer iPhone 13 - kan bestilles fra i dag

Og nu gælder det så iPhone 14: Her er alt vi ved om Apples kommende iPhone 14 2022

Hvad kommer de nye iPhones til at hedde?

Man skulle tro, at navngivningen af årets nye iPhones var ligetil, da Apple jo anvender en form for fortløbende nummerering af iPhonen. Men gennem årene har Apple taget nogle gevaldige friheder og særligt efter lanceringen af iPhone 8, har der været rod i systemet.

For eksempel sprang Apple helt iPhone 9 over, og iPhone 10 blev til iPhone X (romertal 10). Der er også kommet en iPhone SE og en iPhone Xr.

Siden lanceringen af iPhone 11 er der dog kommet system i tingene igen. Sidste år fulgte nemlig iPhone 12. Derfor er det rimeligt sikkert, at næste års iPhones kommer til at hedde iPhone 13. Muligvis vil Apple kalde dem iPhone 12S, da Apple tidligere har lanceret S-modeller hvert andet år. Men da vi ikke fik iPhone 11S, kunne noget tyde på at Apple er gået væk fra at bruge S-betegnelsen igen.

Alt efter hvilke størrelser Apple lancerer, kommer der så nogle betegnelser som mini og Pro på.

Design: Hvordan kommer iPhone 13 til at se ud?

Da Apple skiftede design sidste år med iPhone 12, er der ikke forventninger om nyt design allerede nu i iPhone 13. Apple vil efter al sandsynlighed holde fast i det samme kantede design. Størrelsen ændres der heller ikke på. Vi kan højst håbe på nogle mindre forbedringer hist og her.

En af de mindre forbedringer, der er rygter om, er at skærmhakket øverst bliver gjort lidt mindre fordi Apple flytter noget af hardwaren ud i siden. Det betyder også, at knapperne på siden rykke en smule. Der har været enkelte rygter om, at hakket forsvinder helt, men det kommer næppe til at ske i år.

Skærmhakket bliver omkring en fjerdedel mindre i iPhone 13.

På bagsiden er der rygter om, at Apple ændrer på kameraforhøjningen. Den bliver helt flad, og hele kameraenheden bliver dækket af ét stykke safirglas. Der vil stadig være en lille forhøjning, men det bliver én stor, og de enkelte objektiver vil ikke stikke så meget ud som tidligere. Bagsiden skulle få et mere mat design, der givet et bedre greb om iPhonen.

En anden mindre ændring, rent designmæssigt, kunne være at skifte ladeporten fra Lightning til USB-C eller en helt tredje smart-connector. Dette har der været rygter om længe, uden at Apple har gjort noget ved det. Der er endda rygter om, at en af modellerne vil komme helt uden ladeport. Uanset hvad, vil disse ændringer ikke få betydning for designet, men for brugen af iPhonen.

Hvad angår farver er der rygter om en ny mat sort farve. Apple skulle også teste en orange nærmest bronze-farvet variant, men det er langt fra sikkert, at den bliver til noget.

Selvom der er rygter om, at Apple arbejder på en foldbar iPhone, så kommer den tidligst i 2022 men formodentligt endda først senere.

Udviklingen i Apples udfasning af skærmhakket.

Hvor mange størrelser kommer der?

Ifølge de fleste rygter kommer der fire forskellige iPhones, der matcher de nuværende fire iPhone 12-modeller.

  • iPhone 13 mini: 5,4"
  • iPhone 13: 6,1"
  • iPhone 13 Pro: 6,1"
  • iPhone 13 Pro Max: 6,7"

Hvordan bliver skærmen i iPhone 13?

Tidligere brugte Apple forskellig skærmteknologi i de regulære modeller og i Pro-modellerne. I iPhone 12 brugte Apple for første gang den samme OLED-skærmteknologi i alle de nye modeller. I år vil Apple igen differentiere skærmene.

De dyre Pro-modeller vil få skærme, med en teknologi som Apple har opfundet kaldet LTPO. De giver mulighed for at hæve opdateringsfrekvensen fra 60Hz til 120Hz. De to regulere modeller vil få den ordinære OLED-teknologi, og derfor holde fast i 60Hz. Forbedringer i opdateringsfrekvensen vil være koblet til en funktion, som Apple kalder ProMotion, der automatisk justerer opdateringsfrekvensen til det, der bliver vist på skærmen. Jo mere dynamisk indholdet er, desto højere frekvens. Dette resulterer for eksempel i mere flydende bevægelser. Apple benytter dette i iPad Pro. Sidste nye er, at Samsung, LG og kinesiske BOE så småt er ved at begynde produktionen af den nye type skærm til Apple, og at vi derfor godt kan betragte rygtet som bekræftet.

Sidste nye er oplysninger om, at iPhone 13 får en skærm, der tid vil være tændt også når iPhonen er låst. Der vil ikke være fuldt blus på, men lyset vil være dæmpet. Det betyder, at man kan se klokken og indkommende notifikationer uden at man skal aktivere skærmen.

Opløsningen vil der formodentligt ikke bliver ændret på.

5G mmWave

I dag er det kun iPhones solgt i USA, der har understøttelse af den særlige lynhurtige mmWave 5G-teknologi. Ifølge rygterne vil iPhone 13 få mmWave i Canada, Japan, Australien og de fleste store europæiske lande. Om dette så inkluderer Danmark er uvist. I øjeblikket er der slet ikke 5G-netværk i Danmark, derunderstøtter teknologien.

Satellit-kommunikation

Der har rådet seneste været rygter om, at iPhone 13 vil kunne bruge stellitkommuniktion i nødstilfælde. Dette er dog stadig ret tvivlsomt.

Hvilke kameraer får iPhone 13?

Ifølge de nyeste rygter, får alle fire iPhone 13-modeller samme kamerasystem med tre linser som iPhone 12 Pro Max har i dag. Det betyder også, at det særligt er de regulære modellerer vil opleve en stor forbedring på kamera-siden.

Pro-modellerne vil dog generelt få bedre kamerahardware end de to regulære modeller. Blandet en bedre ultravidvinkel linse. Der er også enkelte, der peger på en billedsensor med flere megapixels.

Alle fire iPhones vil få Sensor-shift-teknologi til billedstabilisering, hvilket især forbedrer billeder taget i ringe belysning. Nogle analytikere mener, at alle modellerne vil få LiDAR-scanner, der ellers har været forbeholdt Pro-modellerne, andre at Apple vil holde fast i, at det er forbeholdt Pro-modellerne. LiDAR-scanneren er en lille sensor, der blandt andet kan måle afstanden til ting i nærheden og på den måde lave en slags 3D-kortlægning af ens omgivelser. Dette kan blandt andet bruges i augmented reality-øjemed, men også til mere jordnære ting som bedre autofokus.

Af andre nyheder kan nævnes ny funktionalitet målrettet dem, der tager billeder ar nattehimlen. iPhonen vil selv detektere, når man peger iPhonen mod himlen, og slå astrofunktionaliteten til. Med denne funktionalitet slået til, vil iPhonen automatisk justere indstillinger som eksponeringstid med videre, så man kan tage optimale billeder af månen eller stjernerne.

Det bliver også muligt at optage video i portrætmode. Det har været muligt at benytte portrætfunktionen til stillbilleder siden lanceringen af iPhone 7 Plus, men altså ikke til videobrug. Det kommer nu. I portrætmode tilføjer iPhonen dybdefølelse til billedet ved at sløre baggrunden.

Hvilken processor får iPhone 13?

Vi kan roligt regne med, at Apple bestykker iPhone 13 med en nyere processor end den A14-chip, der sidder i iPhone 12-modellerne. Den vil formodentligt hedde A15. Ligesom A14 vil den blive produceret med 5nm-teknologi, som i øjeblikket er det bedste, der kan præsteres.

Hvordan bliver batteritiden?

De sidste nye rygter peger i retning af en ret stor forbedring af batteritiden. Vi er i størrelsesordnen 15-20%. Størst i Pro-modellerne. Forbedringerne skyldes ikke så meget batteriet i sig selv, men dels at skærmen bruger mindre energi og at processoren er mere effektiv. Holder tallene stik, er der altså tale om at iPhone 13 kan holder 1-2 timer længere på en opladning.

Opladning: USB-C eller Lightning?

Som skrevet længere oppe, forventes det ikke, at Apple skifter væk fra Lightning i iPhone 13. Der kommer altså ikke USB-C til iPhonen heller denne gang. En af årsagerne skulle være, at USB-C ikke er nær så vandtæt som Lightning.

Der er enkelte rygter om at der vil komme mindst en iPhone helt uden porte, men det kommer ikke til at ske. Apples nye MagSafe-økosystem er simpelthen ikke modent nok endnu.

Til gengæld skulle iPhone 13 komme til at understøtte opladning med op til 25W i modsætning til de nuværende 20W.

Kommer der Touch ID igen?

Der har tidligere været rygter om, at Apple skulle arbejde på at genintroducere Touch ID, altså fingeraftrykslæseren. ved at indbygget den i skærmen. Nu peger rygterne dog i en anden retning. Apple skulle have skiftet planer. I stedet for Touch ID under skærmen er målet nu at integrere Face ID under skærmen. Pointen er selvfølgelig at få fjernet skærmhakket.

Hvilke muligheder for lagerplads bliver der?

Det er sparsomt ned rygter om dette, men de få der er, peger på 128GB som det mindste for Pro-modellerne og 64Gb for de to andre. Der kommer givetvis 2-3 valgmuligheder med 1TB i Pro-modellerne sim det højeste.

Hvad kommer iPhone 13 til at koste?

Prisen på iPhone 13 er selvfølgelig en af de væsentligste ting at forholde sig til. Foreløbig er der dog ingen konkrete rygter. Priserne vil formodentligt blive nogenlunde identiske med dem Apple i dag tager for iPhone 12.

Hvornår bliver iPhone 13 lanceret?

Apple plejer at lancere nye iPhones i september, og det kommer også til at ske i 2021. I 2020 var tingene ikke helt som de plejer, og derfor blev iPhone 12-modellerne forsinket en smule. Ifølge oplysninger fra Asien, bliver det ikke tilfældet i 2021 med iPhone 13. Der er helt styr på processen i Kina, hvor Apple får samlet sine iPhones. Kun hvis der sker noget radikalt anderledes i den nuværende situation, vil det få indflydelse på iPhone-lanceringen. Seneste rygte peger konkret på datoen den 17. september.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.