Apple plejer at være helt uforudsigelige når det handler om nye produkter. De holder alt hemmeligt indtil sidste øjeblik. Og så alligevel ikke. Der dukker altid lækkede informationer op, gerne fra Apple underleverandører, og derfor kan man sammenstykke det overordnede billede.

Det har jeg forsøgt at gøre med denne artikel. Samle alle informationerne og alt vi ved om iPhone 13. Det er de store linjer, det handler om. Detaljerne er stadig for uklare på nuværende tidspunkt.

Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Seneste opdatering er 21. januar 2021 med oplysninger om at Apple overvejer at inkludere Touch ID indbygget i skærmen samt at Apple vil inkludere sensor-shift-teknologi i alle modeller.

Hvad kommer de nye iPhones til at hedde?

Man skulle tro, at navngivningen af årets nye iPhones var ligetil, da Apple jo anvender en form for fortløbende nummerering af iPhonen. Men gennem årene har Apple taget nogle gevaldige friheder og særligt efter lanceringen af iPhone 8, har der været rod i systemet.

For eksempel sprang Apple helt iPhone 9 over, og iPhone 10 blev til iPhone X (romertal 10). Der er også kommet en iPhone SE og en iPhone Xr.

Siden lanceringen af iPhone 11 er der dog kommet system i tingene igen. Sidste år fulgte nemlig iPhone 12. Derfor er det rimeligt sikkert, at næste års iPhones kommer til at hedde iPhone 13. Muligvis vil Apple kalde dem iPhone 12S, da Apple tidligere har lanceret S-modeller hvert andet år. Men da vi ikke fik iPhone 11S, kunne noget tyde på at Apple er går væk fra at bruge S-betegnelsen igen.

Alt efter hvilke størrelser Apple lancerer, kommer der så nogle betegnelser som mini og Pro på.

Hvordan kommer iPhone 13 til at se ud?

Da Apple med iPhone 12 skiftede design, er der ikke forventninger om nyt design allerede i iPhone 13. Apple vil efter al sandsynlighed holde fast i det samme kantede design. Størrelsen ændres der heller ikke på. Vi kan højst håbe på nogle mindre forbedringer hist og her.

En af de mindre forbedringer, der er rygter om, er at skærmhakket øverst bliver gjort lidt mindre fordi Apple flytter noget af hardwaren ud i siden. Med mindre menes der smallere i højden. Bredden forbliver den samme. Der har været enkelte rygter om, at hakket forsider helt, men det kommer næppe til at ske i år.

På bagsiden er der rygter om, at Apple ændrer på kameraforhøjningen. Den bliver helt flad, og hele kameraenheden bliver dækket af ét stykke safirglas. Der vil stadig være en lille forhøjning, men det bliver én stor, og de enkelte objektiver vil ikke stikke ud.

En anden mindre ændring, rent designmæssigt, kunne være at skifte ladeporten fra Lightning til USB-C eller en helt tredje smart-connector. Dette har der været rygter om længe, uden at Apple har gjort noget ved det. Der er endda rygter om, at en af modellerne vil komme helt uden ladeport. Uanset hvad, vil disse ændringer ikke få betydning for designet, men for brugen af iPhonen.

Hvad angår farver er der ikke nogle konkrete rygter. Men mon ikke Apple disker op med nogle nye farver?

Selvom der er rygter om, at Apple arbejder på en foldbar iPhone, så kommer den tidligst i 2022 men formodentligt endda først senere.

Hvor mange størrelser kommer der?

Ifølge de fleste rygter kommer der fire forskellige iPhones, der matcher de nuværende fire iPhone 12-modeller.

  • iPhone 13 mini: 5,4"
  • iPhone 13: 6,1"
  • iPhone 13 Pro: 6,1"
  • iPhone 13 Pro Max: 6,7"

Hvordan bliver skærmen i iPhone 13?

Tidligere brugte Apple forskellig skærmteknologi i de regulære modeller og i Pro-modellerne. I iPhone 12 brugte Apple for første gang den samme OLED-skærmteknologi i alle de nye modeller. Næste år vil Apple igen differentiere skærmene.

De dyre Pro-modeller vil få skærme med en teknologi kaldet LTPO, der giver mulighed for at hæve opdateringsfrekvensen fra 60Hz til 120Hz. De to regulere modeller vil få den ordinære OLED-teknologi, og derfor holde fast i 60Hz. Forbedringer i opdateringsfrekvensen vil være koblet til en funktion, som Apple kalder ProMotion, der automatisk justerer opdateringsfrekvensen til det, der bliver vist på skærmen. Jo mere dynamisk indholdet er, desto højere frekvens. Dette resulterer for eksempel i mere flydende bevægelser. Apple benytter dette i iPad Pro.

Opløsningen vil der formodentligt ikke bliver ændret på.

Hvilke kameraer får iPhone 13?

Ifølge de nyeste rygter, får alle fire iPhone 13-modeller samme kamerasystem med tre linser som iPhone 12 Pro Max har i dag. Det betyder også, at det særligt er de regulære modellerer vil opleve en stor forbedring på kamera-siden.

Pro-modellerne vil dog generelt få bedre kamerahardware end de to regulære modeller. Blandet en bedre ultravidvinkel linse. Der er også enkelte, der peger på en billedsensor med flere megapixels.

Alle fire iPhones vil få Sensor-shift-teknologi til billedstabilisering, hvilket i sær forbedrer billeder taget i ringe belysning. Alle modeller vil også få LiDAR-scanner, der ellers har været forbeholdt Pro-modellerne. LiDAR-scanneren er en lille sensor, der blandt andet kan måle afstanden til ting i nærheden og på den måde lave en slags 3D-kortlægning af ens omgivelser. Dette kan blandt andet bruges i augmented reality-øjemed, men også til mere jordnære ting som bedre autofokus.

Hvilken processor får iPhone 13?

Vi kan roligt regne med, at Apple bestykker iPhone 13 med en nyere processor end den A14-chip, der sidder i iPhone 12-modellerne. Den vil formodentligt hedde A15. Ligesom A14 vil den blive produceret med 5nm-teknologi.

Forbedringen i ydelsen og batteritiden vil ikke være lige så stor som fra iPhone 11 til iPhone 12, hvor Apple skiftede fra 7nm- til 5nm-teknologi. Måske i størrelsesordnen 10%.

Opladning: USB-C eller Lightning?

Som skrevet længere oppe, forventes det ikke at Apple skifter væk fra Lightning i iPhone 13. Der kommer altså ikke USB-C til iPhonen heller denne gang.

Kommer der Touch ID igen?

Ifølge nogle rygter arbejder Apple på at genintroducere Touch ID, altså fingeraftrykslæseren. Denne gang bliver den dog indbygget i skærmen - eller muligvis i power-knappen på siden, som i nogle iPads. Den vil ike erstatte Face ID, men bliver et supplement.

Hvilke muligheder for lagerplads bliver der?

Det er sparsomt ned rygter om dette, men de få der er peger på 128GB som det mindste for Pro-modellerne og 64Gb for de to andre. Der kommer givetvis 2-3 valgmuligheder.

Hvad kommer iPhone 13 til at koste?

Prisen på iPhone 13 er selvfølgelig en af de væsentligste ting at forholde sig til. Foreløbig er der dog ingen konkrete rygter. Priserne vil formodentligt blive nogenlunde identiske med dem Apple i dag tager for iPhone 12.

Hvornår bliver iPhone 13 lanceret?

Apple plejer at lancere nye iPhones i september, og det kommer også til at ske i 2021. I 2020 har tingene ikke været som de plejer, og derfor blev iPhone 12-modellerne forsinket en smule. Ifølge oplysninger fra Asien, bliver det ikke tilfældet i 2021 med iPhone 13. Der er helt styr på processen i Kina, hvor Apple får samlet sine iPhones. Kun hvis der sker noget radikalt anderledes i den nuværende situation, vil det få indflydelse på iPhone-lanceringen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.