Med Apples præsentation af iPhone 13 vel overstået, er det også blevet klart, hvilke rygter om nye funktioner der holdt stik - og hvilke der ikke gjorde. Derfor kaster vi nu blikket mod næse års iPhone. For allerede nu er der flere rygter i omløb. Nogle af dem drejer sig naturligvis om de ting ikke klarede cuttet i iPhone 13, mens andre hele tiden har været planlagt til at komme med iPhone 14 i 2022.

I denne artikel samler jeg alle informationerne og alt vi ved om den kommende iPhone 14. Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Seneste opdatering er 11i oktober 2021 med nyt om mulighed for 2TB lagerplads samt nye rygter om hvorvidt skærmhakket forsvinder helt eller ej.

Hvad kommer de nye iPhones til at hedde?

Jeg har allerede taget forskud på dette ved at kalde næste års iPhone for 'iPhone 14'. Det virker til at Apple nu bare bruger fortløbende numre, der stiger med én hvert år. Førhen har Apple brugt S-betegnelser hver andet år, men det er de gået væk fra igen. Så da 2021-modellen hedder iPhone 13, kommer 2022-modellen nok til at hedde iPhone 14.

Alt efter hvilke størrelser Apple lancerer, kommer der så nogle betegnelser som mini, max og pro på.

Hvor mange forskellige størrelser kommer der?

Der er endnu ingen konkrete rygter om hvilke eller hvor mange forskellige størrelser af iPhone 14, der kommer. Derfor er antagelsen lige nu, at Apple holder fast i de nuværende fire modeller:

iPhone 14 mini
iPhone 14
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max

Hvad angår lagerpladsen, er der rygter om at det vil blive muligt at vælge helt op til 2TB i Pro-modellerne.

Design: Hvordan kommer iPhone 14 til at se ud

Sidst Apple opdaterede iPhonens design væsentligt var med iPhone 12 i 2020. iPhone 13 fik visse små ændringer, men har overordnet set samme design. Om Apple holder fast i dette endnu et år er uvist. Indtil vi hører andet, må det være antagelsen. Selvfølgelig vil der også denne gang komme små ændringer eller tilpasninger, men overordnet set skal vi nok regne med at iPhone 14 kommer til at lige de seneste to års iPhones.

Blandt de ting, der er rygter om vil blive ændret er at iPhone 14 bliver lidt tykkere, så kamera-forhøjningen forsvinder. I stedet vil de forskellige linser, LED-blitzen og for Pro-modellernes vedkommende LiDAR-scanneren sidde i niveau med bagsiden. Helt glat. Derudover skulle Pro-modellen få en ramme lavet titanium og runde knapper ala dem på de gamle iPhone 4- og iPhone 5-modeller. Et design-mockup med disse ændringer kan ses øverst.

Der har været enkelte rygter om en foldet iPhone, men det sker ikke før tidligst om et par år, og næppe med iPhone 14.

Hvordan bliver skærmen i iPhone 14?

En af de få konkrete oplysninger om skærmene i iPhone 14 er, at skærmhakket helt skulle forsvinde. Flere kilder taler om, at Apple vil erstatte det med et lille rundt hul øverst i midten til kameraet. Dette design benyttes allerede af flere Android-producenter. Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, kommer dette dog kun til Pro-modellerne. Et nyere rygte peger på, at skærmhakket alligevel ikke forsvinder, men bare bliver mindre. Det er med andre ord stadig usikkert, hvad vi skal regne med.

En anden mulig forbedring kunne være, at Apple udbreder ProMotion - der i år kom til Pro-modellerne - til de to regulære iPhones også. Med ProMotion kan skærmens opdateringsfrekvens reguleres mellem 10 Hz og 120 Hz og dermed tilpasset indholdet på skærmen. Det giver bedre billeder ved dynamisk indhold.

Der er også rygter om at iPhone 14 vil få en skærm, der altid er tændt ala Apple Watch. Der vil ikke være fuldt blus på, i stedet vil lyset være dæmpet. Det betyder, at man vil kunne se klokken og indkommende notifikationer uden at man skal aktivere skærmen.

Trådløs kommunikation

Et af de mere aparte rygter forud for lanceringen af iPhone 13 var, at den ville få mulighed for at anvende satellitkommunikation til beskeder og opkald. Det viste sig ikke at være korrekt. Men det betyder måske bare, at det i stedet kommer iPhpnoe 14.

En mere oplagt ting er udbredelsen af den såkaldte mmWave 5G-teknologi til flere lande end USA. Det skete heller ikke i iPhone 13, så måske det kommer med iPhone 14. Om dette så inkluderer Danmark er uvist. I øjeblikket er der slet ikke 5G-netværk i Danmark, der understøtter teknologien.

Kameraer

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at iPhone 14 får et bagsidekamera med en billedsensor på hele 48 megapixel. Det vil i givet fald være et gigantisk spring forhold tilde 12 megapixel, der er i iPhone 13. På forsiden er der ikke rygter om en tilsvarende opgradering.

Lightning eller USB-C?

Apple er noget på slingrekurs, når det handler om hvilke opladeporte, der skal benyttes i de forskellige enheder. I hvert fald hvis ideen er, at der skal være ensartethed over hele linjen. I så fald ville USB-C være det naturlige valg.

Men Apple går tydeligvis ikke efter at benytte den samme type port over det hele. Ifølge rygterne kommer det heller ikke til at ske næste år, hvor mindst en af de nye iPhones vil få Lightning-port. Hvad den anden så får er uvist. Det kunne være USB-C - i givet fald så nok i Pro-modellerne - men det kune også være at porten helt forsvandt. Mest sandsynligt er det dog, at Apple holder fast i Lighting i alle de nye iPhone 14'er.

Kommer der Touch ID igen?

Der har tidligere været rygter om, at Apple skulle arbejde på at genintroducere Touch ID, altså fingeraftrykslæseren. ved at indbygget den i skærmen. Nu peger rygterne dog i en anden retning. Apple skulle have skiftet planer. I stedet for Touch ID under skærmen er målet nu at integrere Face ID under skærmen. Pointen er selvfølgelig at kunne fjerne skærmhakket.

Hvad kommer iPhone 14 til at koste?

Prisen på iPhone 14 er selvfølgelig en af de væsentligste ting at forholde sig til. Foreløbig er der dog ingen konkrete rygter. Priserne vil formodentligt blive nogenlunde identiske med dem Apple i dag tager for iPhone 13 eller normere sandsynligt lidt højere.

Hvornår bliver iPhone 14 lanceret?

Apple plejer at lancere nye iPhones i september, og det kommer også til at ske i 2022.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.