Lanceringen af årets nye iPhones nærmer sig. Der er masser af rygter i omløb. Nogle af dem drejer sig naturligvis om de ting ikke klarede cuttet i iPhone 13, mens andre hele tiden har været planlagt til at komme med iPhone 14 i 2022.

Et af de væsentligste rygter er, at der bliver større forskel på den regulære iPhone og iPhone Pro, end der har været tidligere

I denne artikel samler jeg alle informationerne og alt vi ved om den kommende iPhone 14. Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Bemærk at det stadig er tidligt i forløbet, så tingene kan nå at ændre sig endnu inden den endelige lancering.

Seneste opdatering af artiklen er i juni 2022.

Hvad kommer de nye iPhones til at hedde?

Jeg har allerede taget forskud på dette ved at kalde næste iPhone for 'iPhone 14'. Det virker til at Apple nu bare bruger fortløbende numre, der stiger med én hvert år. Førhen har Apple brugt S-betegnelser hver andet år, men det er de gået væk fra igen. Så da 2021-modellen hedder iPhone 13, kommer 2022-modellen nok til at hedde iPhone 14.

Alt efter hvilke størrelser Apple lancerer, kommer der så nogle betegnelser som max og pro på.

Hvor mange forskellige størrelser kommer der?

De sidste par år har vi været vant til, at Apple har tilbudt tre forskellige størrelser af iPhonen. Den almindelige samt en lidt mindre (iPhone mini) og en lidt større (iPhone Pro max). Noget tyder på, at det bliver anderledes med iPhone 14. I hvert fald er der rygter om, at Apple dropper den nuværende størrelse mini med en skærm på 5,4 tommer fra sortimentet. Årsagen skulle være dårlige salgstal relativt til de andre størrelser.

Der kommer altså disse to størrelser:

6,1 tommer:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Pro

6,7 tommer:

  • iPhone 14 Max
  • iPhone 14 Pro Max

Design: Hvordan kommer iPhone 14 til at se ud

Sidst Apple opdaterede iPhonens design væsentligt var med iPhone 12 i 2020. iPhone 13 fik visse små ændringer, men har overordnet set samme design. Om Apple holder fast i dette endnu et år er uvist. Indtil vi hører andet, må det være antagelsen. Selvfølgelig vil der også denne gang komme små ændringer eller tilpasninger, men overordnet set skal vi nok regne med at iPhone 14 kommer til at lige de seneste to års iPhones.

Blandt de ting, der er rygter om vil blive ændret er at iPhone 14 bliver lidt tykkere, så kamera-forhøjningen forsvinder. I stedet vil de forskellige linser, LED-blitzen og for Pro-modellernes vedkommende LiDAR-scanneren sidde i niveau med bagsiden. Helt glat. Derudover skulle Pro-modellen få en ramme lavet titanium og runde knapper ala dem på de gamle iPhone 4- og iPhone 5-modeller. Et design-mockup med disse ændringer kan ses øverst.

Der har været enkelte rygter om en iPhone, der kan foldes sammen på midten, men det sker ikke før tidligst om et par år, og helt sikkert ikke med iPhone 14.

Hvordan bliver skærmen i iPhone 14?

En af de få konkrete oplysninger om skærmene i iPhone 14 er, at skærmhakket skulle forsvinde. Flere kilder taler om, at Apple vil erstatte det med et lille rundt hul øverst i midten til kameraet. Dette design benyttes allerede af flere Android-producenter. Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, kommer dette dog kun til Pro-modellerne. Et nyere rygte peger på, at skærmhakket alligevel ikke forsvinder, men bare bliver mindre. Det er med andre ord stadig usikkert, hvad vi skal regne med.

En anden mulig forbedring kunne være, at Apple udbreder ProMotion - der i år kom til Pro-modellerne - til de to regulære iPhones også. Med ProMotion kan skærmens opdateringsfrekvens reguleres mellem 10 Hz og 120 Hz og dermed tilpasset indholdet på skærmen. Det giver bedre billeder ved dynamisk indhold. De eneste rygter peger dog på, at det nok ikke kommer til at ske, og at det derfor bliver et af de steder, hvor der er forskel på de regulære iPhones og Pro-modellerne.

Der er desuden flere og flere rygter om, at iPhone 14 vil få en skærm, der altid er tændt ala Apple Watch. Der vil ikke være fuldt blus på, i stedet vil lyset være dæmpet. Det betyder, at man vil kunne se klokken og indkommende notifikationer, samt ikke mindst de nye widgets fra iOS 16, uden at man skal aktivere skærmen.

Trådløs kommunikation

Et af de mere bemærkelsesværdige rygter forud for lanceringen af iPhone 13 var, at den ville få mulighed for at anvende satellitkommunikation til beskeder og opkald. Det viste sig ikke at være korrekt. Men det betyder måske bare, at det i stedet kommer iPhone 14. Ifølge de seneste rygter skulle muligheden for satellitkommunikation være begrænset til nødopkald og andre nødfunktioner. Funktionaliteten skulle komme til alle de nye iPhones.

En mere oplagt ting er udbredelsen af den såkaldte mmWave 5G-teknologi til flere lande end USA. Det skete heller ikke i iPhone 13, så måske det kommer med iPhone 14. Om dette så inkluderer Danmark er uvist. I øjeblikket er der slet ikke 5G-netværk i Danmark, der understøtter teknologien.

I følge rygterne skulle der også komme WiFi 6E, der understøtter det relativt nyåbnede 6 GHz-bånd, og dermed får bedre mulighed for trådløs kommunikation uden støj fra nabonetværk.

Kameraer

På kamerasiden vil der stadig være en markant forskel på de to modeller. Apple holder fast i at den regulære iPhone får to kameraer på bagsiden, mens Pro'en får tre. I iPhone 14 Pro skulle der endda komme et nyt ultravidvikel-kamera med en billedsensor på hele 48 megapixel. Det vil i givet fald være et gigantisk spring i forhold til de 12 megapixel, der er i iPhone 13 Pro. Som skrevet længer oppe, skulle kameraerne på bagsiden komme til at sidde i samme plan som resten af bagsiden og altså ikke længere stikke ud.

På forsiden er der ikke rygter om en tilsvarende opgradering.

Processor, RAM og lagerplads

Hidtil har man rimelig sikkerhed kunne antage, at alle nye iPhones får en A16-systemchip, der vil være lavet med 5nm-teknologi. Det er der dog nu (marts 2022) slået alvorlig tvivl om. Analytikeren Kuo mener, at det kun bliver Pro-modellerne der får A16. De to regulære modeller skulle få samme processor som iPhone 13.

Hvad angår RAM skulle de to regulære modeller få 6GB, mens de to Pro-modeller skulle få 8GB. Det er i alle tilfælde 2GB mere end de nuværende.

I forhold til lagerplads er der rygter om, at det vil blive muligt at vælge helt op til 2TB i Pro-modellerne. Altså dobbelt så meget som nu. Hvad minimumskonfigurationen bliver, er uvist i øjeblikket.

Lightning eller USB-C?

Apple er noget på slingrekurs, når det handler om hvilke opladeporte, der skal benyttes i de forskellige enheder. I hvert fald hvis ideen er, at der skal være ensartethed over hele linjen. I så fald ville USB-C være det naturlige valg.

Men Apple går tydeligvis ikke efter at benytte den samme type port over det hele. Ifølge rygterne kommer det heller ikke til at ske næste år, hvor mindst en af de nye iPhones vil få Lightning-port. Hvad den anden så får er uvist. Det kunne være USB-C - i givet fald så nok i Pro-modellerne - men det kune også være at porten helt forsvandt. Mest sandsynligt er det dog, at Apple holder fast i Lighting i alle de nye iPhone 14-modeller.

Kommer der Touch ID igen?

Der har tidligere været rygter om, at Apple skulle arbejde på at genintroducere Touch ID, altså fingeraftrykslæseren, ved at indbygget den i skærmen. Nu peger rygterne dog i en anden retning. Apple skulle have skiftet planer. I stedet for Touch ID under skærmen er målet nu at integrere Face ID under skærmen. Pointen er selvfølgelig at kunne fjerne skærmhakket.

Hvad kommer iPhone 14 til at koste?

Prisen på iPhone 14 er selvfølgelig en af de væsentligste ting at forholde sig til. Foreløbig er der ingen konkrete rygter. Priserne vil formodentligt blive nogenlunde identiske med dem Apple i dag tager for iPhone 13 eller nærmere sandsynligt lidt højere.

Hvornår bliver iPhone 14 lanceret?

Apple plejer at lancere nye iPhones i september, og det kommer også til at ske i 2022.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.