Efter at have testet flere online backup-tjenester til Mac i et par måneder, er jeg blevet meget klogere på hvad man kan forvente af en sådan tjeneste. Ingen af de testede lever 100% op til den perfekte løsning. Nogle når tættere på en andre - og en enkelt er helt væk.

Onlime er testvinder tæt efterfulgt af LiveDrive og iDrive

Jeg har flere computere i huset, så en løsning med ubegrænset antal computere og mulighed for backup af NAS har været en must. Dette udelukker LiveDrive, der ellers leverer en overordentligt solid løsning. Det bliver ganske enkelt for dyrt når jeg skal betale ekstra for at få taget backup af resten af familierne computere. Er du alene med bare en enkelt computer, kan du se stort på dette.

Mit næste krav har været ubegrænset lagerplads eller i hvert fald minimum det dobbelte af hvad jeg har brug for lige nu. Jeg gider heller ikke skulle forholde mig til pladsbegrænsninger af nogen art på noget tidspunkt. En backup skal dække alt, færdig. Dette klarer alle de testede undtaget DollyDrive det tilbyder ølle 500GB i standard-planen.

Den af de testede tjenester jeg har været mest tilfreds med er Onlime. Den har næsten alt det jeg har brug for. Den kan klare alle mine computere og NAS, tilbyder ubegrænset plads og har en formidabel hastighed. At der så er dansk support og styr privacy tager jeg med som en bonus. Det halter lidt med funktionaliteten på visse områder, så perfekt er Onlime ikke, men dog den der kommer tættest på.

Lige efter kommer iDrive, der kvalitetsmæssigt i den grad leverer varen. Funktionelt er det testens bedste produkt. Det der holder mig fra ilden er deres begrænsede plads, samt usikkerheden omkring har data er placeret.

DollyDrive skuffer og skraber bunden

Bundskraberen er Dolly Drive, der skuffer fælt. Inden jeg gik i gang med testen, havde jeg faktisk bestemt mig for at springe på Dolly Drive. En dedikeret Mac-løsning var det oplagte valg. Det hele virker på overfladen også meget professionelt men i praksis går det helt galt. DollyDrive er decideret ubrugelig med backups der tager en krig at få færdige, hvis de overhovedet nogensinde bliver det.

Onx.dk anbefaler

Ser vi bort fra DollyDrive klarer de tre andre den opgave jeg har stillet: At sørge for en pålidelig og automatisk online backup af mine data til skyen. Hvem du vælger er i store træk en smagssag. Jeg er faldet for Onlime, som bliver den tjeneste jeg selv bruger fremover, men jeg kan sagtens stå inde for specielt iDrive og også LiveDrive, hvis du kun har en enkelt computer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.