Vi skal ikke mange år tilbage før dagene op til et Apples event vibrerede af spænding for os Apple-brugere. Hvad havde Apple med til os? Rygterne svirrede og man glædede sig virkelig til at følge eventet. Sådan er det ikke længere for mit vedkommende.

Gårdagens event er skoleeksemplet på, hvor søvndyssende det kan blive. Småting der bliver kørt op, som var de selveste Jesus' genkomst til jorden. I virkeligheden var der tale om yderst moderate nyskabelser, der næppe får folk til at skrotte deres eksisterende grej og fare ud og købe nyt.

Bevares, både det nye Apple Watch og den nye iPad Air er da lækre og gennemførte produkter, men der er tale om så små forbedringer og nyheder, at eventet kunne og burde være klaret på et kvarters tid.

Jeg er ikke engang skuffet, for jeg havde ikke rigtigt sat næsen op efter noget. Men det er næsten komisk, at Apple er begyndt at tage sig selv så alvorligt, at ting som håndvask-mode og en højdemåler, der altid er tændt er på dagens program.

Her er min umiddelbare vurdering af præsentationerne på eventet.

Apple Watch

Den helt store nyhedsbasker i Series 6 er en sensor til måling af blodets iltindhold. Det er helt sikkert innovativt og alt det der, men hvor mange har brug for sådan en? For mig vil det aldrig blive en grund til at købe et nyt ur. Jeg vil have funktioner jeg kan bruge til noget, for eksempel noget der gør min træning bedre. Funktionalitet, der først og fremmest kører i baggrunden for at holde øje med om jeg bliver syg, siger mig intet.

Den altid aktive og mere præcise højdemåler er mere interessant, og så alligevel ikke så meget for os i pandekageflade Danmark. Andre steder kan jeg dog godt se ideen. Det er dog næppe heller et afgørende punkt for ret mange.

Den mere lysstærke skærm er klart et plus, men hører mere til en selvfølgelig udvikling af et eksisterende produkt. Har jeg glemt noget? Sikkert, men det beviser i så fald bare, hvor ligegyldigt det sikkert var.

Det mest interessante var i virkeligheden lanceringen af Apple Watch SE. Et fornuftigt ur til en fornuftig pris uden så meget pjat. Det eneste man reelt kommer til at mangle er iltmåleren og det at skærmen altid er tændt. Lad gerne den filosofi brede sig.

iPads

Apple opdaterede to af deres iPads. Den regulære, klassiske iPad samt iPad Air.

Den klassisk iPad efterhånden nået 8. generation og produktet bliver klart bedre og bedre. Seneste opdatering bød på bedre processor, og det er der intet galt i. Men det kunne være klaret uden et langtrukkent event. En lancering som en opdatering via en pressemeddelelse havde været rigeligt. Ingen vil stå i kø for at købe 8. generations iPad alligevel. Der er ingen tvivl om, at der er tale om et uhyggeligt godt produkt til en god pris - men det er jo sådan set ikke noget nyt.

Den nye iPad Air er noget mere interessant takket være det nye flade design og den store skærm. En fair og fornuftig opgradering over den hidtidige. Men igen: Den kan intet, som den gamle iPad Air ikke også kunne. Den er sådan set bare lidt hurtigere og bedre. At Apple så har flyttet Touch ID op i power-knappen er da fint - og sikkert også en gedigen teknisk bedrift - men det gør jo ikke iPaden bedre i brug. Skiftet til USB-C er faktisk lidt komisk fordi Apple fremfører det som en forbedring over Lightning. Nu har Apple ellers i årevis brugt krudt på at fortælle os, at Lightning var den overlegne løsning. Åbenbart ikke alligevel. Hvis ikke iPhone 12 også får USB-C, hvad forsvarer Apple så valget af en underlegen teknologi med? Det bliver interessant at følge med i.

Tag ikke fejl. Jeg synes, at begge iPads er solide, og særligt det nye design er klasse. Men det er bare ikke meget at komme med på et helt event.

Apple One etc.

Tja, hvad skal man mene om det? En samlet pakke til dem, der abonnerer på flere eller alle Apples forskellige tjenester. At disse folk kan spare penge, kan man ikke have noget imod.

Til gengæld er begrænsningen af den nye Fitness-tjeneste til engelsksprogede lande et decideret fejlskud. Det giver absolut ingen mening. Som hvis Apple begrænsede engelsksproget musik til engelsktalende lande. Lad nu folk selv vurdere, om de kan engelsk nok til at kunne følge med i en fitnesslektion på video.

Samlet bedømmelse

På et event, hvor der generelt var meget langt mellem snapsene, kan jeg ikke lade være med at sidde tilbage med følelsen af, at Apple er begyndt at gå for meget op form frem for indhold. Det hele var flot og lækkert produceret, med nogle gedigne dronerundture over Apple Park og ture gennem farvestrålende rør, men indholdsmæssigt kunne og burde det have været klaret på et kvarters tid. I stedet tog det en time. Jeg forstår til fulde Apples behov for at visse sig frem, men når nu der ikke rigtigt var noget at vise frem, burde man nok have ladet være.

Jeg har set journalister skrive, at Steve jobs nok vendte sig i graven under eventet. Generelt er jeg ikke meget for at trække Steve Jobs ind i alting, som Apple laver. Den tid er ligesom passé. Men en mere passende beskrivelse havde nok været, at han bare havde sovet videre.

Det fik vi på eventet: