Apple har præsenteret en helt ny iPad Air – den mest kraftfulde, alsidige og farverige iPad Air nogensinde.

iPad Air fås nu i fem flotte finisher og har et design med skærm fra kant til kant med en større 10,9" Liquid Retina-skærm, kamera- og lydopgraderinger, en ny integreret Touch ID-sensor i den øverste knap og den kraftfulde A14 Bionic, som giver markant større ydeevne.

Design

Den nye iPad Air har et helt nyt tyndt og let design i fem finisher: Sølv, space grey, rosaguld, grøn og himmelblå.

Det nye design med skærm fra kant til kant har givet plads til en større skærm på 10,9". apple kalder det en Liquid Retina-skærm, og den skulle give en bedre visuel oplevelse, med 3,8 millioner pixels og avancerede teknologier, herunder fuld laminering, understøttelse af bredt farveområde (P3), True Tone og antirefleksbelægning. Skærmen fortsætter helt ud på alle sider.

Hjem-knappen er forsvundet og i stedet er Touch ID-sensoren blevet integreret i den øverste knap. iPad Air er kompatibel med Magic Keyboard og dets svævende design og indbyggede pegefelt, Smart Keyboard Folio og nye Smart Folio-covers samt Apple Pencil, som fastgøres magnetisk på siden, så den er nem at parre, oplade og opbevare.

Den mest kraftfulde iPad Air med A14 Bionic

iPad Air giver markant større ydeevne med Apples mest avancerede chip, A14 Bionic. A14 Bionic kan håndtere selv de mest krævende apps og gør det endnu nemmere for brugerne at redigere 4K-videoer, skabe flotte kunstværker, spille medrivende spil med mere.

A14 Bionic benytter en banebrydende 5-nanometer-procesteknologi og indeholder hele 11,8 milliarder transistorer, som giver større ydeevne og energieffektivitet i stort set hele chippen. Denne chip af den nyeste generation i A-serien har et nyt 6-core design, som giver 40 procent større CPU-ydeevne, og en ny 4-core grafikarkitektur, som giver 30 procent bedre grafik.

A14 Bionic muliggør banebrydende maskinlæringsegenskaber takket være en ny 16-core Neural Engine, der er dobbelt så hurtig og i stand til at udføre op til 11 billioner handlinger pr. sekund, så maskinlæringsapps kan nå helt nye højder. A14 Bionic har også maskinlæringsacceleratorer af anden generation i CPU'en, som giver 10 gange hurtigere maskinlæringsberegninger. Denne kombination af den nye Neural Engine, CPU-maskinlæringsacceleratorer og højtydende GPU muliggør effektive oplevelser på enhederne med billedgenkendelse, læring af naturligt sprog, analyse af bevægelse med mere.

Opgraderet kamera og lyd

iPad Air har et 7 MP FaceTime HD-kamera på forsiden, og er nu udstyret med det samme 12 MP kamera på bagsiden som det, man finder i iPad Pro, så resultatet er billeder med højere opløsning og 4K-videooptagelse. iPad Airs nye design byder på stereohøjttalere i liggende tilstand, hvilket giver en større lydoplevelse, så brugerne kan få glæde af bredere stereolyd, mens de ser video.

iPad Air har nu en USB-C port med op til 5 Gbps-dataoverførsel, hvilket er 10 gange hurtigere end tidligere. Med Wi-Fi 6-ydeevne og 60 procent hurtigere LTE-forbindelse3 samt A14 Bionic er dette langt den mest kraftfulde iPad Air nogensinde.

Priser og tilgængelighed

Den nye iPad Air kan bestilles fra næste uge og bliver leveret i oktober,

Wi-Fi-modeller af iPad Air kan fås med en startpris på 4.999 kroner, og Wi-Fi + Cellular-modeller koster fra 6.099 kroner.

Den nye iPad Air fås med 64 GB og 256 GB lagerplads.

Læs mere hos Apple (link).