Apple har her til aften præsenteret Apple Watch Series 6, der afløser sidste års Series 5. Den største nyhed i Apple Watch Series 6 er en revolutionerende funktion til måling af blodets iltniveau, der giver brugerne endnu mere indsigt i deres generelle velvære. Apple Watch Series 6 indeholder derudover mange markante hardwareforbedringer, blandt andet en hurtigere S6-chip og en højdemåler, der altid er aktiv.

Apple Watch Series 6 kommer i flere nye farver, blandt andet rød og blå, og Apple har også lanceret en række nye urremme.

Design

Apple Watch Series 6 kommer med nye urkasser og remme. Som noget nyt introduceres en ny blå farve som en del af urkasserne i sølvfarvet, space grey og guldfarvet aluminium sammen med et rødt Apple Watch.

Modellerne i rustfrit stål fås nu også i grafit – en dyb grå-sort farvetone med en flot, glansfuld finish – og en opdateret klassisk gul guldfarve. Apple Watch Edition fås i naturlig og space black titanium.

Der kommer tre helt nye remtyper uden de traditionelle spænder eller lukninger. Som den første af sin art får den ultralette Solo Loop et kontinuerligt og strækbart remdesign, der fås i to materialer: blød silikone og flettet garn. Et nyt størrelsessystem med ni længder til de forskellige Solo Loop-design sikrer, at remmen sidder perfekt.

En helt ny rem med læderled sidder elegant om håndleddet og fastgøres nemt på den anden side med fleksible støbte magneter.

Apple Watch Nike fås nu med nye farver til Nike Sport Band og Nike Sport Loop, og en ny Nike Compact-urskive giver mulighed for flere Nike Run Club-komplikationer. Apple Watch

Ydeevne

Apple Watch Series 6 forbedrer ydeevnen med nydesignet hardware, der indeholder endnu flere funktioner og mere kraft i det samme design. Ved hjælp af en ny dual-core-processor baseret på A13 Bionic i iPhone 11 kører den opgraderede S6-chip op til 20 procent hurtigere, samtidig med at man har den samme 18 timers batteritid som tidligere.

Desuden har Apple Watch Series 6 U1-chippen og Ultra Wideband-antenner, som giver mulighed for trådløs placering med kort rækkevidde til at understøtte nye oplevelser, for eksempel næstegenerations digitale bilnøgler. Apple Watch Series 6 giver hurtigere opladning – en fuld opladning tager nu under 1,5 time.

En forbedret altid aktiv-Retina-skærm på Apple Watch Series 6 er op til 2,5 gange lysere end Apple Watch Series 5 udendørs, når brugerens håndled ikke er løftet. Det gør det meget nemmere at se en urskive i stærkt sollys.

Iltmåler

Apple Watch Series 6 udvider helbredsfunktionerne fra tidligere Apple Watch-modeller med en ny funktion, der på en nem måde måler iltmætningen i brugernes blod, så de får bedre indblik i deres generelle form og velvære. Iltmætning – eller SpO2 – er den procentdel af ilten, der transporteres af de røde blodlegemer fra lungerne til resten af kroppen. Den angiver, hvor godt det iltede blod føres gennem hele kroppen.

Apple Watch måler iltniveauet i blodet via fire klynger af grønne, røde og infrarøde lysdioder, der sammen med de fire fotodioder på bagsidekrystallen i Apple Watch måler det lys, der reflekteres tilbage fra blodet. Der kan foretages on-demand-målinger, mens brugeren er i ro, og periodiske baggrundsmålinger bliver foretaget, når brugeren er inaktiv, også under søvn. Alle data vil være synlige i appen Sundhed, og brugeren vil kunne spore udviklingen over tid for at se, hvordan iltniveauet i blodet ændrer sig.

Altid aktiv-højdemåler

Altid aktiv-højdemåleren giver højdemåling i realtid hele dagen ved hjælp af en ny, mere strømbesparende barometerhøjdemåler sammen med GPS og Wi-Fi-netværk i nærheden. Funktionen gør det muligt at registrere små højdeændringer over jordniveau, op og ned til målingen på 1 fod, og kan vises som en ny urskivekomplikation eller træningsmåling.

watchOS 7

Apple Watch Series 6 kommer med watchOS 7, der indeholder en masse nye funktioner. Læs mere om watchOS 7 her.

Priser og tilgængelighed

Apple Watch Series 6 kommer i to udgaver: Apple Watch Series 6 (GPS) til priser fra 3.299 kroner og Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) til priser fra 4.099 kroner.

Priserne varierer alt efter hvilke materiale man ønsker urkassen i, samt hvilken rem man vælger.

Begge udgaver kan bestilles fra dag og bliver tilgængelig fra på tirsdag den 22. september.

Du kan læse mere og bestille Apple Watch Series 6 hos Apple (link).