Apple har frigivet watchOS 7 til Apple Watch. Det nye styresystem byder på bedre tilpasningsværktøjer og nye sundheds- og fitnessfunktioner. Der er blandt andet delbare urskivekonfigurationer, søvnregistrering, automatisk registrering af håndvask og ekstra træningstyper med for eksempel dans.

Derudover er der en række nye funktioner, der ikke er tilgængelige for os danskere. Dette er blandt andet rutevejledning for cyklister, Fitness+ og Familie-setup.

Urskiver og deling

Urskiver er af åbenlyse årsager centrale for uroplevelsen og med watchOS 7 får man nye måder at tilpasse dem på. Et uendeligt antal urskiver, der kan brugerdefineres og tilpasses personligt, inklusive komplikationer, kan deles via Beskeder eller Mail og findes via App Store eller via links på websites og sociale medier.

watchOS 7 tilbyder opdateringer til urskiver, som giver mere personlig tilpasning og bedre adgang til foretrukne apps. Udviklere kan nu tilbyde mere end én komplikation pr. app på en enkelt urskive.

Søvn

Med watchOS 7 introducerer Apple Watch søvnregistrering med en helhedsorienteret tilgang til søvn og nyttige værktøjer, der kan hjælpe brugerne med at få den ønskede mængde søvn, komme i seng til tiden og få en rutine op til sengetid for at opfylde deres søvnmål. Ved at registrere mikrobevægelser fra urets accelerometer, som påviser vejrtrækning under søvn, registrerer Apple Watch, hvornår brugeren sover, og hvor meget søvn vedkommende får hver nat. Om morgenen kan brugeren se en visualisering af sin nattesøvn, herunder vågen- og søvnperioder. Brugeren får også et diagram, hvor man kan se det ugentlige søvnmønster.

Apple Watch hjælper brugerne med at vågne med en lydsvag haptisk alarm eller blide lyde, mens opvågningsskærmen viser det aktuelle batteriniveau. Alt efter ens opladningsmønster vil Apple Watch minde en om at oplade batteriet, hvis batteriniveauet er for lavt en time før sengetid. Søvndata krypteres på enheden eller i iCloud med iCloud-synkronisering, og brugeren har altid kontrol over dataene.

Automatisk registrering af håndvask

Grundig håndvask i mindst 20 sekunder kan medvirke til at forebygge sygdomsspredning. Som en nyskabelse inden for bærbar teknologi bruger Apple Watch bevægelsessensorerne, mikrofonen og maskinlæring på enheden til automatisk at registrere håndvaskebevægelser og -lyde. Derefter startes en nedtællingstimer på 20 sekunder, og hvis man afslutter håndvasken for tidligt, bliver man bedt om at fortsætte. Apple Watch kan også nemt minde brugeren om at vaske hænder, når vedkommende vender hjem.

Appen Sundhed på iPhone viser, hvor ofte og hvor længe brugeren vasker hænder, samt oplysninger om, hvor vigtigt det er at vaske hænder, da det vedrører den almene sundhed. Lyde, der bruges til at registrere håndvask, optages eller gemmes ikke automatisk af appen Sundhed eller Apple Watch.

Træningstyper og Fitness-app

Appen Træning er en af de mest populære apps på Apple Watch, og med watchOS 7 får du fire spændende nye træningstyper, der understøttes af effektive og specialudviklede puls- og motionsalgoritmer: Coretræning, Dans, Funktionel styrketræning og Cooldown.

Til at registrere korrekt kalorieforbrænding ved Dans bruger Apple Watch avanceret sensorfusion, der kombinerer data fra pulsmåleren og input fra accelerometeret og gyroskopet, som tager højde for de særlige udfordringer ved at måle forskellige krop-til-arm-bevægelser, der er typiske for dans. Denne træningstype blev valideret og testet med fire af de mest populære dansestilarter til træning: Bollywood, kardiodans, hiphop og latin.

Den redesignede app Aktivitet på iPhone, der nu hedder Fitness, giver et effektivt overblik over data, herunder daglig aktivitet, træning, præmier og aktivitetstendenser på én fane og aktivitetsdeling og aktivitetskonkurrencer på en anden.

Hørelse

Efter introduktionen af Støj-appen i watchOS 6, der måler omgivelsernes lydniveauer og eksponeringens varighed, giver watchOS 7 yderligere understøttelse af sund hørelse med lydmeddelelser til hovedtelefoner. Kunderne kan nu forstå, hvor højt de lytter til medier i deres hovedtelefoner, ved hjælp af deres iPhone, iPod touch eller Apple Watch, og hvornår de niveauer kan påvirke hørelsen over tid.

Når den samlede lytning med hovedtelefoner har nået 100 % af den sikre ugentlige lyttemængde, giver Apple Watch brugeren besked. Den mængde er baseret på Verdenssundhedsorganisationens anbefalinger for, at f.eks. en person kan udsættes for 80 decibel i ca. 40 timer om ugen, uden at det påvirker høreevnen.1 Brugerne kan også se, hvor længe de har været udsat for høje decibelniveauer hver uge i appen Sundhed på iPhone og kan styre det maksimale lydstyrkeniveau for hovedtelefonerne. Appen Sundhed eller Apple Watch optager eller gemmer ikke nogen lyde fra hovedtelefonernes lydmeddelelsesfunktion.

Tilgængelighed

watchOS 7 er tilgængelig som en gratis softwareopdatering til Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4 eller Apple Watch Series 5 parret med iPhone 6s eller nyere med iOS 14 eller nyere.

Du opdaterer til watchOS 7 via Apple Watch-appen på din iPhone.