I morgen, tirsdag, afholder Apple årets iPhone-event. Det sker som en rent online-event ligesom i sidste måned, hvor Apple præsenterede Apple Watch Series 6 samt nye iPads. Jeg har kigget nærmere på hvad vi kan forvente os af eventet, der udover iPhones pleje at byde på et par andre nyheder.

Se hvad vi kan forvente herunder, og mine kommentarer til de rygter der har været om nye produkter. Typisk er der forventninger om meget mere, end hvad Apple har planer om.

Nye iPhones

Helt åbentlyst vil Apple lancere opdaterede iPhones. De kommer til at hedde iPhone 12 og der kommer hele fire forskellige. To Pro-modeller og to regulere modeller. Hver især i to størrelser. Den ene Pro bliver stor og hedder Max, mens den ene regulære model bliver lille og kommer til at hedde Mini.

Alle iPhones får nyt, mere firkantet design og 5G-support.

Læs mere om alle detaljerne her: iPhone 12: Alt vi ved om de nye iPhones

HomePod Mini

Apples smarthøjttaler, HomePod, kan stadig ikke fås officielt i Danmark. Derfor er rygter angående HomePod'en ikke noget jeg normalt bruger så meget tid på. Jeg ved dog, at der er en HomePod Mini på vej som et supplement til den regulære HomePod, som vi til gengæld ikke skal regne med bliver opdateret i denne omgang.

Jeg har set og hørt, at der er små tegn på, at HomePod måske står for en snarlig dansk lancering. Blandt andet har jeg hørt at Siri snakker lidt gebrokkent dansk. Derudover har Apple fjernet alle andre højttalerproducenter fra deres butikker - også webbutikken i Danmark.

AirTags

Et af de mest spændende rygter for tiden går på at Apple vil lancere nogle såkaldte AirTags. Det er små enheder på størrelse med en kapsel, der kan sættes fast på ens ting. AirTags kan spores via Find-appen på iPhonen. Præcis som man i dag kan spore sine Apple-enheder eller følge sine venner. Man vil med andre ord altid kunne se hvor ens rygsæk, cykel eller hund er. Det er selvfølgelig mest relevant i det tilfælde, hvor tingene ikke er hvor man tror de er. Hvis ens cykel bliver stjålet eller ens hund løber væk.

Der er ingen tvivl om, at AirTags kommer på et tidspunkt, men om det sker nu er mere tvivlsomt. Seneste rygte går på, at de er udskudt til marts næste år.

Læs mere her: Alt vi ved om Apples AirTags

AirPods Studio

Der har været flere rygter om, at Apple vil til at producere rigtige hovedtelefoner af over-ear-typen, og at disse skulle komme inden årets udgang. De bliver en del af AirPod-familien og kommer til at hedde AirPods Studio. De bliver dog næppe præsenteret på dette event, men først om et par uger hvis man skal tro de seneste rygter.

Arm-baseret Mac

Årets absolut mest interessante Apple-nyhed er, at Apple skifter fra Intel til Arm-processor i Mac'en. Apple har lovet den første af de nye Macs inden årets udgang. Det er formodentligt en let MacBook. Bi skal nok vente indtil næste måned, før der sker noget.

Se med live

Eventet afholdes på tirsdag den 13. oktober klokken 19:00 dansk tid. Apple streamer eventet live, så alle kan følge med.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.