Et af de mest spændende rygter for tiden går på at Apple vil lancere nogle såkaldte AirTags. Men hvad er disse AirTags, hvornår kommer de og hvad bliver prisen? Jeg har forsøgt at samle alle informationerne om AirTags i denne artikel.

Apple plejer at være helt uforudsigelige når det handler om nye produkter. De holder alt hemmeligt indtil sidste øjeblik. Alligevel har der over de sidste måneder været en del rygter og informationer og der komme hele tiden mere til.

Seneste nyt er, at AirTags skulle komme i to forskellige størrelser, "en stor" og en "lille" - hvad det så dækker over.

Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Seneste opdatering er 21. oktober 2020.

Hvor kender vi AirTags fra?

Apple har ikke udtalt sig officielt om AirTags endnu. Til gengæld fremgår de af kode fundet i Find-appen i iOS 13. Dog under kodenavnet "B389". Her fremgår det hvordan man kan tilføje enheder og efterfølgende spore dem. AirTags optræder altså, under kodenavn, i Apples egen software. Navnet "AirTags" optrådte til gengæld i en supportvideo, som Apple kortvarigt havde lagt op på YouTube i starten af april. I videoen forklare Apple, hvordan man sletter eller gendanner en iPhone. Videoen var åbenbart lavet på en iPhone med en nyere udgave af iOS, for i appen Indstillinger under Find min iPhone, stod der noget om AirTags.

Sidste år købte Apple rettighederne til navnet AirTags at et russisk firma, der ellers brugte navnet til nogle RFID-produkter.

Hvad er AirTags?

AirTags er nogle små sporingsenheder, som man kan sætte på sin rygsæk, cykel, hund etc. En slags elektroniske eller digitale kuffertmærker, kunne man kalde det.

Fidusen er at man vil kunne lokalisere og spore AirTags via iPhones Find-app. Præcis som man i dag kan spore sine Apple-enheder eller følge sine venner. Man vil med andre ord altid kunne se hvor ens rygsæk, cykel eller hund er. Det er selvfølgelig mest relevant i det tilfælde, hvor tingene ikke er hvor man tror de er. Hvis ens cykel bliver stjålet eller ens hund løber væk.

En anden ting man vil kunne med AirTags er at få besked, hvis man kommer for langt væk fra sine mærkede ting. Det kunne være at man glemmer sin taske i bussen. Allerede på vej ud af døren får man en notifikation om det på sin iPhone.

Uanset hvilket scenarie man kan forestille sig at bruge AirTags i er pointen, at man altid vil have overblik over, hvor de er.

Hvordan virker AirTags?

Der findes to forskellige måder AirTags kan fungere på. Den ene, og mest sandsynlige, er at den har indbygget Bluetooth eller ultra-wideband-teknologi og udnytter andre iPhones til at kommunikere gennem. Den anden mulighed er at AirTags har indbygget sin egen mobilforbindelse.

AirTags vil formodentligt have indbygget en trådløs teknologi som ultra-wideband, der fungerer som Bluetooth, men er mere præcis. På den måde kan de kommunikere direkte med iPhonen. Dette er ret standard, og der findes masser af produkter på markedet, der kan bruges til at spore sine ting på den måde.

Problemet her er, at lige så snart iPhonen og enheden kommer for langt væk fra hinanden, så ryger forbindelsen. Det smarte ved AirTags er at de vil kunne kommunikere med hinanden samt andres iPhones. Det betyder, at når din kuffert er blevet væk og uden for rækkevide af din iPhone, så hjælper alle andres iPhones til med at spore dem. Eller sagt på en anden måde, så kan AirTags bruge andres iPhone til at komme på nettet på og derved melde deres lokation hjem til dig. Det er den samlede hær af iPhones, der bliver sat ind i sporingen af dine AirTags. Så bare der er en eller anden iPhone i nærheden af din AirTag, vil du kunne finde den. Det er her AirTags adskiller sig fra alle andre.

Den anden mulighed er at AirTags vil have indbygget en mobilforbindelse, så den kan gå på nettet direkte. Dette er ret batterikrævende og vil kræve, at de konstant skal lades op.

Selve lokaliseringen kan enten foregå med en indbygget GPS-chip eller mere sandsynligt indirekte via nærheden til andre enheder. Det vil sige, at man får at vide at ens AirTag er i nærheden af en given lokation som den iPhonen der har kontakt med den har.

En meget vigtig ting, hvis AirTags skal kommunikere med andre iPhones, er at der er styr på sikkerheden. Kun ejeren af en given AirTag skal kunne spore den, og omvendt skal ejeren af en AirTag ikke kunne få information om den iPhone, der kommunikerer med AirTag'en. Alle parter skal være anonyme.

Hvordan kommer AirTags til at se ud?

Af kode fundet i Find-appen fremgår det at AirTags vil være nogle små, tynde, cirkulære enheder med et Apple-logo på undersiden. De vil være helt indstøbt i plastik og derfor 100% vandtætte. De bliver ikke meget større end en ølkapsel. Opladningen sker trådløst med den samme type oplader, der bruges til Apple Watch.

Nye rygter peger på, at der kommer to forskellige størrelser.

Rendering af Apples AirTags. Personen, der har lavet denne rendering, hævder at have set den ægte vare.

Hvad kommer AirTags til at koste?

Her er det i øjeblikket rent gætværk. Skal man bruge andre lignende produkter som pejlemærke, lander vi nok omkring 300 kroner for en AirTag. Man kan dog sagtens tænke sig at Apple vil sælge pakker med flere AirTags til en lavere pris.

Hvornår bliver AirTags lanceret?

Ifølge de seneste rygter, har Apples underleverandører fået besked på at starte produktion af indmaden til AirTags sidst i årets 2. kvartal. Indtil nu har vi dog ikke set noget til dem - heller ikke på iPhone 12-eventet, hvor de ellers var forventet.

Seneste nyt - her midt i oktober - er at de er lige på trapperne.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.