Mens vi venter på at Apple præsenterer de såkaldte AirTags, der har været under udvikling i et par år, kan alle nu tage et smugkig på en del af funktionaliteten i Find-appen. AirTags skal bruges til at lokalisere ting med, og appen hvor det hele samles, er Find-appen.

Funktionaliteten ligger allerede klar i Find-appen, Apple har bare skjult den. Det er dog lykkedes et kvikt hoved, at finde en måde at omgå dette på, så man kan komme ind i dette skjulte område af Find-appen. Det er endda meget nemt.

Sådan gør du

Alt du skal gøre er at besøge webadressen findmy://items i Safari på din iPhone eller iPad. Dette åbner et vindue, der beder om lov til at omdirigere linket til Find-appen. Dette skal du bare tillade. Når du har gjort det, åbner Find-appen og du kan se de forskellige funktioner. Da du formodentligt ikke har nogle AirTags eller andre enheder, der understøtter funktionen, kan du ikke komme videre, men bliver hængende i "søger efter enheder".

Du kan også bruge linket i Safari på din Mac. Er du udvikler, kan du endda også slå funktionaliteten til via Indstillinger på din iPhone. Dette har været muligt i et halvt års tid (læs mere hos Apple). Det nye er, at alle og enhver kan gøre det via det nævnte link.

Bekræfter AirTags

Selvom der ikke så meget tilgængelig funktionalitet endnu, så bekræfter dette lille trick om ikke andet, at AirTags eksisterer. Apple har selv ved en fejl refereret til AirTags et par gange tidligere, men nu er det i hvert fald 99% sikkert, at de kommer. Ret skal dog være ret: AirTags nævnes ikke direkte her, men Apple ville næppe lancere denne nye teknologi, hvis den alene var henvendt til andre firmaers enheder.

Et gæt på lanceringsdato kunne være i løbet af foråret. Måske i marts sammen med præsentationen af en ny iPad.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.