Så kom de endelig. Apple har lanceret AirTags, et helt nyt produkt, der nok skal vise sig at blive en kæmpe succes.

AirTags er små enheder, man kan bruge til at lokalisere sine ting med. Det kunne være en rygsæk eller en cykel. Man sætter simpelthen en AirTag fast på de ting, man gerne vil spore, og så kan de ses i Find-appen lige som man indtil nu har kunnet se sine venner og ens Apple-enheder.

AirTags benytter Apples nye globale Find-netværk bestående af mere end 1 milliard Apple-enheder, så de kan spores selv når de er uden for rækkevidde af ens eget netværk. Det hele er selvfølgelig end-to-end krypteret med fokus på privacy. Der er således ingen andre end ejeren af en given AirTag, der kan se den i Find-appen.

Man kan heller ikke bruge den til at overvåge andre iPhone-brugere med. Hvis ens iPhone registrerer, at en ukendt AirTag følger en gennem et stykke tid, vil man få en advarsel om det, og kan slå sporingen fra.

Finder man en AirTag kan man scanne den med sin telefon, og finde kontaktinformation på ejeren, hvis ejeren har aktiveret det. Det øger sandsynligheden for, at man får forsvundne ejendele tilbage.

Opsætning af en AirTag er nemt - det foregår lige som med AirPods.

Specifikationer

AirTag'en er lavet i rustfrit stål og er tallerkenformet med en diameter på 32 mm og en tykkelse på 8 mm. Vægten er 11 gram. Den er IP67-klassificeret, hvilket betyder, at den kan holde til at komme i vand på maksimalt 1 meters dybde i op til 30 minutter).

Der er indbygget Bluetooth, Apple-de­signet U1-chip til præcisionssøgning og NFC-berøring til funk­tionen Mistet. Der er indbygget højttaler, som kan afspille en lyd, som gør den nemmere at finde.

AirTag drives af et almindeligt CR2032-knapcellebatteri, hvilket giver en batteritid på mere end et år. Batteriet kan udskiftes af brugeren, og ens iPhone giver besked, når ens AirTag har brug for et nyt.

Tilbehør

Apple har udviklet en del tilbehør til AirTags, og flere tredjepartsproducenter er også allerede klar med tilbehør.

Apple tilbyder selv en nøglering i læder og en bagagerem i læder eller polyuretan, mens Belkin er klar med enere simpel nøglering samt en holder med strop. Priserne svinger fra 99 kroner til 349 kroner.

Se mere hos Apple (link).

Pris og tilgængelighed

AirTags kan bestilles fra 23. april klokken 14. Prisen er 249 kroner for en pakke med styk eller 849 kroner for en pakke med fire styk.

Ved køb hos Apple, kan man få gratis gravering med i købet.

Link til køb hos Apple.