Det såkaldte TrueDepth-kamera der sidder i Apples iPhone X er så avanceret, at det vil tage Apples konkurrenter to et halvt år at udvikle noget lignende. Det vurderer analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities.

Oprindeligt mente Kuo at det ville tage konkurrenterne to år at komme på omgangshøjde med Apple men efter at have set Apples tekniske demonstration efter i detaljerne, mener han nu at det tager noget længere tid at nå samme funktionalitet og brugeroplevelse.

Eller sagt med andre ord: Køber du iPhone X nu får du den nyeste teknologi til ansigtsgenkendelse som Android-folket ikke kommer i nærheden af før om to et halvt år. Samsung tilbyder allerede ansigtgenkendelse i flere af deres telefoner, men det er på et helt andet og lavere niveau ens Apples, og kan nærmest betegnes som en gimmick. Man kan eksempelvis snyde Samsungs system med et foto. Apple derimod er så overbevist om sikkerheden, at man kan bruge ansigtsgenkendele til at godkende betalinger med.

TrueDepth-kameraet vil give Apple et solidt teknologisk føring gennem 2018 og 2019 og Kuo forventer derfor at salget af iPhone X vil buldre derudaf trods indledende problemer med at få produceret nok telefoner.

TrueDepth-kameraet er Apples betegnelse for det sensorsystem der benyttes til ansigtskendelse i iPhone X. TrueDepth-kameraet består af tre komponenter: En punktprojektor, en infrarød belysningskilde og et infrarødt kamera - samt selvfølgelig den dertilhørende intelligente software. Du kan læse meget mere om hvordan det virker her: Alt om Face ID: Sådan virker det og så sikkert er det

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.