Apple har i dag fremvist en bred vifte af nye tilgængelighedsfunktioner, som forventes at komme senere i år som en del af årets nye operativsystemer, der forventes at blive fremvist på WWDC i begyndelsen af juni forud for den endelige lanceringen i efteråret.

Herunder ner en oversigt over de vigtigste funktioner.

Assistive Access

Med Assistive Access tilbydes en forenklet grænseflade med højkontrastknapper og store tekstetiketter samt værktøjer til at hjælpe med at skræddersy oplevelsen. For eksempel kan brugere vælge mellem et mere visuelt, gitterbaseret layout til deres startskærm og apps, eller et rækkebaseret layout for brugere, der foretrækker tekst.

Direkte tale og personlig stemme fremme taletilgængelighed

Live Speech giver brugerne mulighed for at skrive, hvad de vil sige, og få det talt højt under telefon- og FaceTime-opkald, såvel som personlige samtaler. Brugere kan også gemme almindeligt anvendte sætninger for hurtigt at komme ind i samtaler.

Brugere med risiko for at miste deres evne til at tale, såsom dem med en nylig diagnose af amyotrofisk lateral sklerose (ALS), kan bruge personlig stemme til at skabe en digital stemme, der lyder som dem. Brugere skal blot læse sammen med et tilfældigt sæt tekstbeskeder for at optage 15 minutters lyd på en ‌iPhone‌ eller ‌iPad‌. Funktionen bruger maskinlæring på enheden til at holde brugernes oplysninger sikre og private og integreres med Live Speech, så brugerne kan tale med deres personlige stemme.

Forbedret forstørrelsesglas

I forstørrelsesglas-appen hjælper Point and Speak brugere med at interagere med fysiske objekter, der har flere tekstetiketter. For eksempel, mens du bruger et husholdningsapparat, kombinerer Point and Speak input fra kamera-appen, LiDAR-scanneren og maskinlæring på enheden for at annoncere teksten på knapper, når brugere bevæger deres finger hen over tastaturet.

Point and Speak er indbygget i Magnifier-appen på ‌iPhone‌ og ‌iPad‌, fungerer sammen med VoiceOver og kan bruges sammen med andre Magnifier-funktioner såsom People Detection, Door Detection og Image Descriptions for at hjælpe brugerne med at navigere mere effektivt i deres fysiske miljø.

Andre funktioner

Udover de næste vil der være en lang række andre nyheder og forbedringer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.