Apple har præsenteret en ny 15" MacBook Air med M2-chip, op til 18 timers batteritid og et lydløst design uden blæsere. Den har et 1.080p FaceTime HD-kamera og MagSafe-opladning.

Den kan bestilles med det samme, og vil være tilgængelig fra og med tirsdag den 13. juni.

13" MacBook Air med M2 får i samme ombæring en ny startpris på 10.499 kroner, hvilket er 1.000 kroner mindre end før, så alle kan få endnu mere for pengene og mere at vælge mellem.

Verdens tyndeste 15" bærbare computer

Den nye MacBook Air har en tykkelse på kun 11,5 mm, hvilket gør den til verdens tyndeste 15" bærbare computer, og vejer kun 1,5 kg . Begge dele er btydeligt mindre end lignende PC'er.

Den nye MacBook Air har en stor 15,3" Liquid Retina-skærm med høj opløsning og en lysstyrke på op til 500 nits. På MacBook Air er der desuden MagSafe-opladning, to Thunderbolte-porte til tilslutning af tilbehør og en ekstern skærm med op til 6K-opløsning samt et 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner for at give alsidige tilslutningsmuligheder. Den fås i fire farver – midnat, stjerneskær, space grey og sølv.

Lynhurtig ydeevne og fremragende batteritid med M2

Takket være M2-chippen har 15" MacBook Air en utrolig ydeevne. Den er op til 12 gange hurtigere end den hurtigste Intel-baserede MacBook Air.  Sammenlignet med den bedst sælgende 15" bærbare PC med en Core i7-processor er den nye MacBook Air op til dobbelt så hurtig. Den har også en enestående batteritid på op til 18 timer – 50 procent mere end på PC’en – selvom den har en bedre skærm og en højere ydeevne. 15" MacBook Air har en kraftfuld 8-core CPU med fire højtydende kerner og fire effektivitetskerner, en 10-core GPU, der giver lynhurtig grafik, og en 16-core Neural Engine. M2 leverer også 100 GB/s hukommelsesbåndbredde og understøtter op til 24 GB hurtig samlet hukommelse, så det er supernemt at multitaske og arbejde med komplekse opgaver.

Bedre for miljøet

Den nye MacBook Air er udformet med omtanke for miljøet. Den har nu 100 procent genanvendt guldbelægning og tinlodning i flere printkort samt 100 procent genanvendte sjældne jordarter i alle magneterne. MacBook Air har desuden 100 procent genanvendt kobolt i MagSafe-stikket og 90 procent genanvendt stål i batteribakken. MacBook Air opfylder Apples høje standarder for energieffektivitet og er fri for kviksølv, PVC og beryllium. Over 99 procent af emballagen er fiberbaseret, hvilket bringer Apple tættere på målet om at undgå plast i al emballage inden 2025.

Priser og tilgængelighed

15" MacBook Air med M2 kan bestilles fra og med i dag på Apples hjemmeside. Fra tirsdag den 13. juni leveres den til kunderne og vil kunne fås hos autoriserede Apple-forhandlere.

Den fås i farverne midnat, stjerneskær, sølv og space grey og kan købes fra 12.499 kroner eller 11.499 kroner til studiepris.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.