Dropbox er en genial tjeneste, der gør det nemt at synkronisere filer mellem to eller flere computere. Med Dropbox får du lagerplads på en server i skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset hvor i verden du er - så længe du har en netforbindelse. Dropbox overflødiggør brug af USB-pinde, eller at man mailer filer til sig selv. Med Dropbox fungerer det meget nemmere.

Denne artikel er i serien om Dropbox her på ONX, hvor jeg vil komme ind på nogle af de smarte ting som du kan bruge Dropbox til. I denne artikel fortæller jeg hvordan du bruger de smarte muligheder for fotodeling via Dropbox.

Sådan kommer du i gang med Dropbox

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Sådan deler du fotos med Dropbox

Tidligere havde Dropbox nogle specielle funktioner beregnet til organisering og deling af fotos samt oprettelse af gallerier. I sommeren 2017 droppede Dropbox disse smarte funktioner. Det er derfor nu ikke længere muligt at benytte de gamle billedfunktioner, som jeg ellers havde beskrevet i denne artikel, hvorfor jeg har fjernet vejledningen.

Har du førhen har oprettet gallerier i Dropbox kan du stadig se dem på dropbox.com/photos, men du kan ikke oprette nye eller dele de gamle.

Det du kan gøre i stedet er at organisere dine billeder i almindelige mapper som kan deles på almindelig vis. Det kan du læse mere om her: Dropbox: Sådan deler du en fil med andre

Du kan også benytte Dropbox' funktion til automatisk fotoupload fra iPhone eller Mac Det vender jeg tilbage til i næste artikel i iMacguides artikelserie om Dropbox.

Artiklen er opdateret i januar 2018.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.