Apple her netop præsenteret årets nye iPhones samt andre nyheder på et event i Cupertino. Ud over nye iPhones kom der helt som forventet også en ny udgave af Apple Watch samt lidt mere overraskende også to nye iPads. Til gengæld vart der ingen nye AirPods, som rygterne ellers havde talt om.

Her er en oversigt over de nye produkter.

iPhone 13 og iPhone 13 mini

Apples nye iPhones byder ikke på nogen regulære nye funktioner, men til gengæld generelle forbedringer over hele linjen. Blandt andet det mest avancerede dobbeltkamera-system nogensinde på iPhone med et nyt vidvinkelkamera med større pixels og optisk billedstabilisering med sensorforskydning. Der er også en kraftig forbedringen af systemchippen (A15 Bionic) med bedre ydeevne og lavere strømforbrug, der sammen med et større batteri giver halvanden til to timers bedre batteritid sammenlignet med iPhone 12.

Skærmen er en Super Retina XDR OLED-skærm med bedre lysstyrke og bedre kontrastforhold. Lagerpladsen for basismodellen er blevet fordoblet til 128 GB, der er også mulighed for 256 GB og 512 GB.

iPhone 13 og iPhone 13 mini kan forudbestilles fra fredag den 17. september kl. 14.00, og de vil være tilgængelige fra fredag den 24. september. Priserne starter ved 6.999 kroner for iPhone 13 og 6.199 kroner for iPhone 13 mini.

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro max

iPhone 13 pro er en opgraderet udgave af den almindelige iPhone 13, hvor særligt kameraet og skærmen er markant bedre. Skærmen er en helt ny Super Retina XDR-skærm med ProMotion med en adaptiv opdateringsfrekvens på op til 120 Hz, som gør touch-oplevelsen hurtigere og mere responsiv. Kamerasystemet er også markant bedre, og giver blandt andet mulighed for makrofotografering. En større billedsensor sikrer bedre billeder under dårlige lysforhold.

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max kan forudbestilles fra fredag den 17. september, og de vil være tilgængelige fra fredag den 24. september. Prisen starter ved 8.999 kroner for iPhone 13 Pro og 9.699 kroner for iPhone 13 Pro Max.

Læs mere om iPhone 13 her.

iPad (9. generation)

Lidt overraslkende kom der en opdateret udgave af den regulære og klassiske iPad med endnu bedre ydeevne og flere avancerede funktioner. Den nye iPad har en skærm på 10,2 tommer og A13 Bionic-chip og har nu som udgangspunkt dobbelt så meget lagringskapacitet som tidligere. Alt sammen til en ganske fornuftig pris, der starter ved 2.799 kroner.

For første gang er der nu True Tone på iPadens Retina-skærm. True Tone er en teknologi, som tilpasser indholdet på skærmen til farvetemperaturen i rummet. Den nye iPad er udstyret med en kraftfuld A13 Bionic-chip, der giver 20 procent mere ydeevne end den tidligere generation. Neural Engine i A13 Bionic-chippen giver blandt andet mulighed for maskinlæringsfunktioner på et højere niveau. På forsiden er der kommet et nyt 12 MP ultravidvinkelkamera.

Den nye iPad har som udgangspunkt 64 GB lagerkapacitet – dobbelt så meget lagerkapacitet som den tidligere generation. Der også mulighed for at få 256 GB for brugere.

Den nye iPad kan bestilles fra og med i dag og i butikkerne fra fredag den 24. september til priser fra 2.799 kroner.

Læs mere om iPad 9 her.

iPad mini (6. generation)

Den nye iPad mini har fået en større overhaling, der blandt andet tæller et helt nyt design ala det vi kender fra iPad Pro. Det vil sige med skærm til kant og uden hjem-knap. Derudover er der ny A15 Bionic-chip, mulighed for 5G og meget mere. Priserne starter ved 4.299 kroner.

Den største nyhed er et nyt design med skærm fra kant til kant. Det betyder at skærmen er vokset fra 7,9 tommer til nu 8,3 tommer uden at enhedens fysiske mål har ændret sig væsentligt. Skærmen har samtidig fået bedre lysstyrke, bredere farveområde (P3), antirefleks-belægning på skærmen samt True Tone.

Den nye iPad mini har den helt nye A15 Bionic-chip, der giver op til 80 procent hurtigere ydeevne end den tidligere generation. En ny USB-C-port giver hurtigere forbindelser. Derudover er der nye avancerede kameraer og understøttelse af Apple Pencil (2. generation), som fastgøres magnetisk til iPad mini for trådløs opladning og parring.

Den nye iPad mini kan bestilles fra i dag og vil være tilgængelige fra fredag den 24. september. Den fås i konfigurationer med 64 GB og 256 GB og i farverne lyserød, stjerneskær, lilla og space grey.

Læs mere om iPad mini 6.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 er den største opdatering til Apple Watch i flere år. Apples smartur har fået et nyt design med en 20% større skærm og smallere kanter. Hele designet er i det hele taget gjort mere raffineret med blødere og mere afrundede hjørner, og skærmen har en unik kant med lysbrydning for at sikre, at urskiver og apps på fuld skærm nemt kan nå helt ud til urkassens krumning. Apple Watch Series 7 har også en brugergrænseflade, der er optimeret til den større skærm, hvilket gør teksten nemmere at læse og at bruge.

Apple Watch Series 7 har et frontglas formet i et helt nyt design med en stærkere og mere robust geometri, der er mere end 50 % tykkere end på Apple Watch Series 6, hvilket gør det mere stødafvisende.

Batteritiden er 18 timer eller nok til en hel dag på en enkelt opladning. Via en ny opladningsarkitektur og USB-C-kabel foregår opladningen 33 % hurtigere sammenlignet med Apple Watch Series 6.

Apple Watch Series 7 kommer iu forskellige materialer og farver, og alle modellerne bliver tilgængelige senere på efteråret. Priserne er endnu ikke offentligtgjort.

Læs mere om Apple Watch series 7.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.