Apple er klar med den største opdatering til iPad mini nogensinde. Den har fået et nyt design med større skærm, Touch ID i power-knappen og skifte til USB-C.

Herunder er alt du skal vide om den nye iPad mini 6.

Nyt design

Den nye iPad mini, der er 6. generation, har fået et helt nyt design, hvor hjem-knappen er fjernet og skærmen er gjort større. Skærmen er nu på 8,3 tommer, hvor den tidligere var 7,9 tommer. Det betyder også at rammen omkring skærmen er gjort mindre. Touch ID-funktionaliteten, der tidligere var i hjem-knappen er nu flyttet til power-knappen, som det kendes fra iPad Air.

Fås med 64 GB eller 256 GB lagerplads i farverne lyserød, stjerneskær, lilla og space grey.

USB-C-port

Den nye iPad mini bliver det seneste produkt, hvor Apple dropper Lightning-porten for i stedet at satse på den mere bredt anvendte USB-C-port. Ifølge Apple selv er det en stor forbedring, der blandt andet sikrer 10 gange højere overførselshastighed på data fra tilsluttet udstyr som kameraer.

Bedre ydelse

Systemchippen i den nye iPad mini er opgraderet til A15 Bionic, hvilket resulterer i en forbedring af ydelsen på op til 40% for CPU'en og hele 80% for GPU'en sammenlignet med 5. generation. Der sker via en 6-core CPU og 5-core GPU.

Skærmen er også blevet bedre med bredere farvespektrum og højere lysstyrke samt antirefleksbehandling.

Opgraderet kameraer

På forsiden har iPad mini nu et objektiv med ultravidvinkel og 12 megapixel billedsensor. Det giver mulighed for den funktion Apple kalder 'Center Stage' eller på dansk 'i fokus', hvor iPadens kamera automatisk fokuserer på brugeren selvom man bevæger sig.

På bagsiden er der et forbedret 12 megapixel kamera.

5G

For første gang i en iPad kommer der understøttelse af 5G, hvis man køber udgaven med mobildata-adgang vel at mærke. Det betyder downloadhastigheder på op til 3,5Gbps.

Understøttelse af Apple Pencil 2

iPad mini 6 er kompatibel med 2. generation af Apple Pencil, der via magneter kan sættes på siden af iPaden, når den skal oplades.

Pris og tilgængelighed

iPad mini 6 kan bestilles med det samme til levering i næste uge. Prisen starter ved 4.299 kroner.

Læs mere og bestil hos Apple (link).