Selvom temperaturen ikke siger forår, så gør kalenderen det, og det betyder at sejlersæsonen står for døren. Det er ikke noget vi har haft ret meget fokus på her på onx.dk men i det skal der laves om på. Der findes nemlig en masse brugbare apps og tjenester man kan få glæde af når man sejler - og ligger i havn.

Et af de ting jeg skal have fundet ud af er, om man kan erstatte sin kortplotter med en iPad. Sejlere af den gamle skole vil ryste på hovedet og de unge vil sige "Hvad er en kortplotter?". Sandheden ligger nok et sted midt i mellem. Et er i hvert fald sikkert, og det er at smartphones, computere og tablet i den grad har indtaget sejl- og motorbådene rundt omkring. Det skal jeg have kigget nærmere på i løbet af året.

En af de ting jeg er mest interesseret i er netop kortplotter kontra iPad-debatten. For en kortplotter i en ordentlig kvalitet koster nemlig det samme som iPads til hele familien. Jeg har allerede lavet noget research og fundet to af de mest lovende og roste apps til navigering. Det drejer sig om iNavX og iSailor. Begge to burde kunne erstatte en kortplotter, men da træerne næppe vokser ind i himlen skal jeg have afdækket fordele og ulemper ved dem.

Læs også min endelig konklusion på om iPaden kan erstatte en kortplotter.