I morgen, tirsdag, afholder Apple endnu et presseevent, hvor der bliver præsenteret nye produkter. Efter at Apple i septemer præsenterede nye iPads og nyt Apple Watch og i oktober nye iPhones, forventes det denne gang at handle om nye Macs. Måske kommer der også en enkelt overraskelse eller to.

Eventet starter klokken 10 lokal tid i Cupertino, hvilket er klokken 19 dansk tid. Du kan følge eventet på Apples YouTube-kanal, på Apple hjemmeside eller i Apple TV-appen på Apple TV eller andre Apple-enheder.

Nye Macs med Apples egen processor

Det forventes, at Apple præsenterer en eller flere nye Macs med Apples egen ARM-baserede processor. Apple fortalte tilbage i juni om planerne med at skifte væk fra Intel og i stedet benytte samme processor i Mac'en som i iPhonen. Dengang sagde Apple samtidig, at den første af de nye Macs kommer inden udgangen af 2020. Det ville være meget overraskende, hvis ikke det tidspunkt er kommet nu.

Jeg forventer derfor at Apple løfter sløret for en Mac med samme A14-processor, som der sidder i iPhone 12 og iPad Pro. Ifølge Apple vil det løfte ydelsen til næste niveau og give bedre batteritid sammenlignet med de Intel-chips Apples ellers bruger i Mac'en.

Der vil højst sandsynligt være tale om en ny 13 tommer MacBook Pro samt en 13 tommer MacBook Air. De vil komme i samme design som de nuværende. Der har i hvert fald ikke været rygter om et ny design i denne omgang. Der kommer muligvis også 16 tommer MacBook Pro, men det vil nok bare blive nævnt, og at den kommer senere. Måske vil Apple ligefrem komme med en roadmap for hvornår de forskellige andre modeller, som Mac mini, iMAc og Mac Pro, skifter chipteknologi.

macOS Big Sur

Sammen med den nye Mac kommer den næste udgave af macOS. Den hedder Big Sur, og allerede sommers løftede Apple sløret for de fleste nye ting, da den første betaudgave blev frigivet.

Big Sur kommer i to forskellige udgaver. En til de nye ARM-baserede Macs og en til de eksisterende Intel-baserede Macs. Så uanset om du skal have en ny Mac eller ej, er der et nyt styresystem i vente.

AirTags

Gennem snart lang tid har der været tydelige tegn på, at et alt nyt Apple-produkt kaldet AirTags skulle være på vej. Det fremgår blandt andet af kode fundet i iOS, og var forventet lanceret sammen med den nye iPhone 12, men indtil nu er der ikke sket noget. Måske kommer AirTags i morgen.

Det er ikke videre sandsynligt, da de som sådan ikke har noget særligt med Mac'en at gøre. Men man skal aldrig sige aldrig. Mest sandsynligt er det dog, at de først kommer engang næste år.

Du kan læse mere om AirTags her.

AirPods Studio

Der skulle være nogle nye AirPods på vej. Endda en helt ny type og ikke bare en opdateringer af de eksisterende. Der skulle være tale om nogle rigtige hovedtelefoner, men store ørekopper og bøjle hen over hovedet. Navnet skulle være AirPoids Studio.

Ligesom med AirTags, har de dog ikke som sådan noget med Ma'en at gøre, og det er derfor meget muligt, at Apple venter med dem til en gang næste år. På den anden side kunne de bliver en storsælger op til jul.

Apple TV

Rent salgsmæssigt ville det være et godt tidspunkt at lancere en ny Apple TV-boks netop nu. Der har da også været rygter om, at der skulle være en på vej, men den seneste måneds tid er rygter gået lidt i sig selv igen.

Jeg tror, at den nye Apple TV kommer samtidig med lanceringen af AirTags, fordi Apple TV kommer til at spille en central rolle i den henseende. Så ligesom med AirTags, kommer den nye Apple Tv nok først i starten af næste år. På den anden side, ville jeg heller ikke blive spor overrasket, hvis den kommer allerede i morgen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.