Apple har lanceret næste udgave af macOS, macOS Big Sur, med nyt design. Det indeholder en opdateret udgave af Safari med nye funktioner, som for eksempel en startside der kan tilpasses, mere effektive faner med forbedret design, hurtig og nem oversættelse og en ny Privacy Report. Den opdaterede Beskeder-app giver Mac-brugere mulighed for at sende og modtage mere personlige og udtryksfulde beskeder og nemt holde styr på og interagere i gruppebeskeder. Kort giver også en helt ny oplevelse med nye funktioner til at udforske og finde rundt i verden.

"macOS Big Sur er en vigtig opdatering, som forbedrer den legendariske kombination af UNIXs ydeevne og Macs brugervenlighed og repræsenterer vores største opdatering af designet i over 10 år," udtaler Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. "Med et moderne og elegant look, kæmpe forbedringer af vigtige programmer som Safari, Beskeder og Kort og nye anonymitetsfunktioner er vi sikre på, at alle vil elske den banebrydende oplevelse, som macOS Big Sur tilbyder."

Største designopgradering siden introduktionen af Mac OS X

macOS Big Sur byder på et rummeligt nyt design, som gør det nemmere at navigere, og samtidig får brugerne flere kontrolfunktioner lige ved fingerspidserne. Alt fra vindueshjørnernes runding til farvepaletten og materialevalget er blevet omdefineret, og nye funktioner giver endnu flere oplysninger og mere power.

Ikonerne i Docken har fået et omhyggeligt gennemtænkt design, så de ligner ikonerne i resten af Apples økosystem mere, men bibeholder deres Mac-personlighed. Knapper og kontrolfunktioner vises, når der er brug for dem, og træder i baggrunden, når der ikke er. Hele oplevelsen føles mere fokuseret, frisk og genkendelig, så alt bliver nemmere at overskue rent visuelt, og der stilles skarpt på brugernes indhold.

Menulinjen kan tilpasses, og den har et helt nyt Kontrolcenter, som giver hurtig adgang til kontrolfunktioner fra skrivebordet. Det opdaterede Meddelelsescenter har mere interaktive meddelelser og widgets med nyt design, som fås i flere størrelser. Det giver brugerne et hurtigt overblik over mere relevante oplysninger. Og de vigtige programmers nye design giver en bedre oversigt over flere åbne vinduer, samtidig med at det bliver endnu nemmere at interagere med programmerne.

En hurtigere, mere personlig Safari-oplevelse med fokus på anonymitet

Med den største opdatering af Safari siden den oprindelige lancering i 2003 er verdens hurtigste browser blevet endnu hurtigere med branchens bedste hastighed1 og batteritid. Safaris hurtige JavaScript-arkitektur hjælper den med at overgå andre browsere på Mac og PC, og Safari indlæser ofte besøgte sider gennemsnitligt 50 % hurtigere end Chrome.

Fanerne har fået et helt nyt design for at gøre det hurtigere og mere effektivt at navigere i Safari ved at vise flere faner på skærmen, vise favoritikoner som standard, så åbne faner bliver nemme at identificere, og give brugerne et hurtigt preview af en side ved ganske enkelt at holde cursoren over fanen.

Safari tilbyder nye funktioner, der gør oplevelsen mere personlig, når brugerne surfer på nettet. Brugerne kan tilpasse den nye startside med et baggrundsbillede og sektioner som deres læseliste og iCloud-faner. Med den indbyggede oversættelsesfunktion kan Safari registrere og oversætte hele websider fra syv sprog med et enkelt klik.3 Brugerne kan gøre deres oplevelse endnu mere personlig med forbedret understøttelse af udvidelser, og Mac App Store gør det nemt at finde og downloade fantastiske Safari-udvidelser med en ny kategori, som inkluderer eksperternes favoritter og de mest populære udvidelser.

Smarte og mere udtryksfulde beskeder

Beskeder på Mac tilbyder nu nye værktøjer, så det bliver nemmere at administrere vigtige samtaler og dele udtryksfulde beskeder. Brugerne kan nu fastlåse deres favoritsamtaler i toppen af deres liste over beskeder for at få hurtig adgang, og søgningen er blevet redesignet – resultaterne organiseres efter links, billeder og matchende ord – for at hjælpe brugerne med hurtigt at finde det, de leder efter.

Med effekter i beskeder kan brugerne give deres beskeder personligt præg med balloner, konfetti og meget andet. Brugerne kan nu lave og tilpasse deres Memoji på Mac og udtrykke sig med Memoji-klistermærker, der passer til deres humør og personlighed. Og med en ny billedvælger og #images er det hurtigt og nemt at dele billeder, GIF’er og videoer.

Nye funktioner i gruppebeskeder strømliner interaktion med familie, venner og kollegaer. Med integreret svar kan brugerne svare direkte på en besked, og nu kan de sende en direkte besked til en enkelt person i en gruppesamtale ved ganske enkelt at skrive deres navn. Og brugerne kan nu indstille et billede eller en emoji for deres gruppesamtale, som deles med alle medlemmerne i gruppen.

Helt nye planlægningsværktøjer med Kort

Kort har fået et helt nyt design i macOS Big Sur med nye funktioner til at udforske verden. Find nye steder at besøge og ting at lave med guides fra pålidelige kilder, eller lav tilpassede guides til foretrukne restauranter, parker og feriesteder, som kan deles med familie og venner. Få 360-graders udsyn over en destination med Se dig omkring, og se detaljerede indendørs kort over de største lufthavne og indkøbscentre. Ture på cykel og med elektriske køretøjer kan nu planlægges på Mac og sendes direkte til iPhone, så ruterne er nemme at have med på farten.

Branchens bedste anonymitetsfunktioner

Anonymitet er kernen i Mac-oplevelsen, og macOS Big Sur tilbyder brugerne endnu bedre gennemsigtighed og kontrol over deres data. De nye anonymitetsoplysninger i Mac App Store er inspireret af de praktiske og letlæselige næringsdeklarationer på fødevarer, og de vil hjælpe brugerne med at forstå programmernes anonymitetspraksis, før de downloader dem, blandt andet hvilke typer data programmerne indhenter – f.eks. brug, kontaktoplysninger eller placering – og om disse data deles med tredjeparter til sporing.

Tilgængelighed

macOS Big Sur er tilgængelig som en gratis softwareopdatering. Du kan tjekke hvilke Macs der kan opdatere til macOS Big Sur her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.