"Forstyr ikke" er en af de funktioner jeg altid anbefaler folk at slå til med det samme, når de får en ny iPhone eller iPad. Med "Forstyr ikke" slået til, kan man undgå at blive forstyrret af indkommende mails, telefonopkald og andre notifikationer om natten, under møder etc.

Det smarte er, at man kan indstille "Forstyr ikke", så funktionen automatisk bliver slået til og fra på samme tidspunkt hver eneste dag - eller nat. Det kunne eksempelvis være at iPhonen automatisk går i "Forstyr ikke"-mode fra klokken 22 til 08 hver nat. Det er med andre ord ikke noget man behøver tænke yderligere over, når først det er sat op. Man kan også slå funktionen til og fra manuelt.

Når "Forstyr ikke" er slået til, vil der blive vist en lille måne i statusbaren øverst på skærmen for at indikere at funktionen er slået til.

Sådan bruger du iOS's forstyr ikke-funtion

Som sagt kan man slå funktionen til og fra manuelt eller man kan skemalægge funktionen til faste tidspunkter hver dag.

Du kan slå "Forstyr ikke" til eller fra i iOS's Kontrolcenter, som du får frem ved at swipe op fra bunden af skærmen (på ældre iPhones) eller ved at swipes ned fe øverste højre hjørne (på iPhones uden hjem-knap).

Trykker du på måne-ikonet i Kontrolcenter, bliver "Forstyr ikke" slået til eller fra. Du kan gøre det samme i appen Indstillinger under Forstyr ikke, hvor der øverst er en mulighed for at slå funktionen til eller fra. Du kan også bede Siri om at slå det til eller fra, hvis du foretrækker det.

Den automatiske funktioner mere interessant. Den administrerer du ligeledes under Indstillinger > Forstyr ikke. Her skal du slå "Planlagt" til og vælge et start- og sluttidspunkt. Når det er gjort vil din iPhone eller iPad hver eneste dag mellem de to angive tidspunktet gå i "Forstyr ikke"-mode, så din nattesøvn er sikret mod ligegyldige notificeringer fra diverse spil etc. På billedet øverst kan du se, hvordan det ser ud, når "Forstyr ikke" automatisk bliver slået til klokken 22 hver aften, og automatisk bliver slået fra klokken 8 hver morgen.

Længere nede under Indstillinger > Forstyr ikke er der yderligere nogle indstillingsmuligheder. Du kan blandt andet tillade, at opkald fra dine favoritter ikke skal være lydløse eller at gentagne opkald skal slippe igenne. Med "Gentagne opkald" slået til, vil folk der ringer igen inden for tre minutter (hvorfor man må formode at det er meget vigtigt) bliver stillet igennem, selvom "Forstyr ikke" er slået til. På den måde kan man sikre sig, at opkald fra eksempelvis ens familie ikke går på lydløs.

Du har også mulighed for at tillade dine kontakter enkelt vis at slippe fordi Forstyr ikke - også selvom de ikke er på din favoritliste: Tillad at enkelte kontakter ikke bliver blokeret af Forstyr ikke

Indstillingerne slår i øvrigt også igennem på Apple Watch, hvis du har sådan et.