iPhonen har af og til problemer med, at den bruger for meget strøm i standby eller under brug. Det har været tilfældet med alle iPhone-modeller i større eller mindre grad. Ikke alle oplever det - og ofte skyldes det et lokalt problem på den pågældende iPhone. Af en eller anden grund ofte efter en større softwareopdatering.

Apple forsøger jævnligt at løse problemet med softwareopdateringer, men det er ikke altid det hjælper - netop fordi problemet ofte rammer tilfældigt. Der findes mange ting man selv kan gøre, så som at nulstille telefonen, tænke lidt over hvilke apps, der kører i baggrunden etc.

For en del år siden modtog jeg et lille simpelt tip fra en læser, der mente at have fundet løsningen på problemet med iPhone 4's dårlige batteritid. Det virkede - og har gjort det på samtlige iPhones lige siden. Jeg har absolut ingen forklaring på hvorfor tippet virker, men det gør det altså.

Jeg får jævnligt mails fra folk der takker mig for lige præcis dette tip. Så sent som i denne måned har en læser bekræftet at det virker på hans iPhone 11 Pro. Det virker ganske enkelt på alle iPhones uanset model. Tjek også kommentarerne nederst - og læg gerne en, hvis tippet har virket for dig.

Løs iPhonens batteriproblemer

Tippet er meget simpelt:

  1. Sluk din iPhone helt og tag simkortet ud.
  2. Tænd telefonen igen - og vent til den er helt klar. Der vil komme en dialogboks frem, der fortæller, at der ikke er noget simkort i. Her skal du bare klikke OK.
  3. Nu skal du slukke telefonen igen, indsætte simkortet og tænde den igen.

Herefter skulle batteriproblemerne være løst. Du skal eventuelt gøre det to gange før det virker. Som sagt ved jeg ikke hvorfor det virker, men det er formodentligt relateret til, at et eller andet på iPhonen bliver nulstillet, når man booter uden simkort i.

Du skal være meget velkommen til at lægge en kommentar om hvorvidt tippet virker eller det ikke gør. Kun ved at dele vores erfaringer bliver vi klogere på iPhonens batteriproblemer.

Flere løsninger på iPhonens batteriproblemer

Vil du mere i dybden med iPhonens batteriproblemer, kan du her se, hvordan du kan følge batteriforbruget for hver enkelt app. Læs også vores gode tips til at spare på strømmen på iPhonen.

I visse tilfælde er der kendte fysiske problemer med iPhonens batteri, hvor Apple tilbyder at skifte det uden beregning. I så fald er det smarteste, at henvende sig der hvor du har købt din iPhone.

Støt ON X

Jeg håber at du har kunnet bruge ovenstående tip. Hvis du har lyst kan du støtte driften af onx.dk via MobilePay: 31 69 13 66. Alle donationer uanset størrelse er velkomne.

Husk også at sprede budskabet. Link til onx.dk eller denne artikel fra dine sociale medier eller din hjemmeside og fortæl dine venner om tippet.

Artiklen er ajourført i januar 2021.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.