Enhver smartphonebrugers mareridt er at løbe tør for strøm. Problemet er, at jo smartere vores enheder bliver, desto mere har vi lyst til at bruge dem. I gamle dage kunne en telefon ligge i tasken i en uge uden at løbe tør for strøm. I dag bruger vi vores telefoner konstant. Man kan selvfølgelig slette alt på sin iPhone og undlade alt andet end at ringe, men hvad er så pointen i at have den?

Hovedårsagen til en iPhones strømforbrug er ikke så meget iOS i sig selv, som alle de apps der konstant kører. Løsning er dog ikke - som man måske skulle tror - at lukke sine apps ned, når ikke man bruger dem.

Her er fem tips, så du kan vride lidt mere juice uf af din iPhone.

1. Slå baggrundsopdateringer fra for apps

Mange apps gør brug af funktionen til baggrundsopdatering. Det kan være ganske smart, da man så sparer tid, når man gør appen aktiv, fordi den har indlæst nyheder, beskeder etc. mens den lå i baggrunden.

Det bruger bare også en masse strøm hele tiden at tjekke servere for nyt indhold. For nogle apps sker det i døgndrift. Ved at slå baggrundsopdateringer fra, kan du spare en del strøm.

Slå det fra under Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden

Du kan enten gøre det helt generelt, for alle apps, eller gå listen igennem og slå det fra for de apps, hvor du ikke har brug for det.

2. Skru ned for lyset

En af de ting der koster mest strøm er oplysningen af skærmen. Jo mere blus du har på skærmen, desto mere strøm bliver der brugt. Så ved at skrue lysstyrken lidt ned, kan du spare strøm. Gør det ved at åbne Kontrolcenter fra bunden af skærmen og juster lysstyrken med slideren.

3. Slå unødvendige notifikationer fra

Hver eneste gang du modtager en notifikation vågner din iPhone op fra standby i 5-10 sekunder. Skærmen tændes og iPhonen afventer din respons inden den går på standby igen. Modtager du 40 notifikationer om dagen uden at reagere på dem, bruger du unødig strøm. 40 notifikationer af 5-10 sekunder giver mulighed for at spare omkring 5 minutter ved at slå dem alle fra.

4. Lad være med at lukke dine apps helt ned

Man hører ofte at en bedste måde at spare strøm på er ved at lukke sine apps helt ned, når ikke man bruger dem for at forhindre at de kører i baggrunden. iPhonen opererer bare ikke med apps der kører i baggrunden, så der er intet at spare. Apps der ikke er aktive er i dvale og bruger stort set ingen strøm. Her ser vi bort fra funktionen med at opdatere apps i baggrunden, men den har du jo fået styr på i punkt 2.

Tværtimod vil det kræve mere strøm at lukke en app og indlæse den igen end bare at lade den ligge i dvale i baggrunden. Det skyldes at appen ligger i RAM'en. Når du lukker den og åbner den igen, skal RAM'en først tømmes og indlæses igen. Det tager tid og koster strøm i forhold til bare at lade den ligge i RAM'en. Er der endelig en app, der har brug for al RAM'en bliver appen i dvale under alle omstændigheder smidt ud, så man skal heller ikke lukke for at frigive RAM - det sker helt automatisk.

5. Brug energisparefunktionen

iOS har en energisparefunktion, der automatisk slår til, når batteriet når ned på 20%. Der skrues så ned for ydelsen, og baggrundsaktivitet minimeres. Dette skulle i sig selv give omkring 3 timer ekstra.

Du kan dog også slå funktionen til manuelt selvom dit batteri er fuldt opladet. Så får du rigtig mange timers ekstra standbytid eller brug. Du skal bare være opmærksom på, at næste gang du lader iPhonen op, vil funktionen slå fra igen. Du skal altså manuelt slå den til hver gang, du vil bruge den.

Bonus-tip: Brug Flyfunktion

Dette tip går selvfølgelig ikke at bruge i det daglige, hvor man gerne vil have netadgang. Men i nogle situationer kan det vær fornuftigt nok og give en del tid ekstra batteritid.

Du slår Flyfunktion til i Kontrolcenter, ved at trykke på flyet, eller øverst i appen Indstillinger.

Hvad der derimod ikke rigtigt giver noget er alene at slå Bluetooth og Wi-Fi fra. Det er ganske minimalt, hvad de bruger af strøm på bare at være slået til, så lad bare dem være slået til i det daglige. Med mindre du aldrig bruger det, så kan du selvfølgelig bare slå det fra.

Konklusion

Pointen er at få tunet sin iPhone ved at få stoppet det strømforbrug man alligevel ikke har glæde af. Notifikationer man ikke bruger til noget, og baggrundsopdateringer der er unødvendige. Omvendt skal man heller ikke slå mere fra en højst nødvendigt. Vi har en iPhone for at den skal bruges. Så de vigtige ting skal man selvfølgelig holde kørende.

Hvis du oplever at din iPhone bliver meget hurtigt drænet for strøm, så tjek eventuelt dette tip: https://onx.dk/tips-tricks/tip-los-batteriproblemet/

Artiklen er opdateret i marts 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.