I iOS er det muligt at se hvilke apps, der står for batteriforbruget på din iPad eller iPhone. Udover den generelle batteritid og standbytid siden sidste fulde opladning, kan du også se hvor stor en del af batteriforbruget der er gået til de forskellige apps. Enten de sidste 24 timer eller de sidste 6 dage.

Det er et ret godt værktøj til at få et overblik hvis ens enhed bliver hurtigt drænet for strøm.

Sådan finder du ud ad hvilke apps der tømmer batteriet på din iPhone eller iPad

1. Åbn Indstillinger

2. Vælg Batteri.

Øverst har du mulighed for at slå energisparende funktion til eller fra samt at slå procent-viseren til for batteriindikatoren. Det vil jeg ikke kommer yderligere ind på her.

Helt nederst står der hvor lang tid enheden har været i brug samt på standby siden sidste fulde opladning. Det er det midt i mellem vi er interesserede i her.

Oversigten viser, hvor meget batteri hver enkelt app har brugt de sidste 24 timer. Dette målt som procent af det samlede batteriforbrug. Nogle gange står der også en nærmere forklaring på, hvad i appen der primært er skyld i forbruget, hvis der er en særlig årsag. Det kunne være "dårligt signal".

Hvis du trykker på ur-ikonet i oversigten, vil du kunne se, i hvor lang tid hver enkelt app har været brugt eller kørt i baggrunden.

Det er muligt at skifte oversigten fra 24 timer til 6 dage, for at få et mere nuanceret overblik.

Dette er en god måde at finde ud af, hvilke apps der tømmer ens batteri, så man kan finde ud af, hvilke apps man skal holde sig fra, hvis man vil spare på batteriet. Specielt diverse system- og baggrundsaktiviteter er interessante at følge.

Man skal dog være opmærksom på, at det ikke kan bruges til at sige om en given app er energieffektiv eller ej. Det kommer jo også an på, hvor længe man har brugt den pågældende app.

Artiklen er ajourført i november 2017.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.