Apple har frigivet den første offentlige betaudgave af det kommende styresystem til Mac, macOS Big Sur. Det betyder, at alle nu kan installere det på din Mac - hvis altså du har en af de Macs der understøtter macOS Big Sur. Det er heldigvis meget nemt at installere macOS Big Sur beta, bare læs med her, hvor jeg fortæller dig, hvordan du gør.

Inden jeg starter, skal jeg dog lige gøre opmærksom på, at der er tale om ufærdig software, deraf betanavnet, så man kan ikke forvente at alting eller alle apps virker 100% som det skal. Husk også at tage en sikkerhedskopi af dine ting inden du starter.

Sådan installerer du macOS Big Sur beta

  1. Start med at tilmelde dig Apples Public Beta-program her: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/enroll Du logger ind med dit Apple ID.
  2. Nu kan du hente og installere en såkaldt beta profile på din Mac. Denne gør det muligt at få adgang til betaopdateringer via den almindelige mekanisme til opdateringer af macOS.

Når du har hentet "macOS Big Sur installer" ligger den i din Program-mappe. Du kan så enten installere Big Sur direkte på den Mac eller du kan bruge den til at lave et bootbarts USB-stick etc.

Bemærk at det kan kræve op mod 50-60 GB fri plads på din Mac at opdatere til macOS Big Sur. Installeren skal nok give dog besked om, hvorvidt du har nok plads eller ej.

Den endelige udgave af macOS Big Sur frigives engang i septemer eller oktober.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.