Mange, både her på iPhoneguide og i resten af verden, har oplevet af opdateringen til iOS 5 bliver afbrudt med diverse fejl. Det er helt normalt ved disse opdateringer, da der er stort pres på Apples servere. Oftest ligger fejlen altså ikke i ens eget setup, men hos Apple. Vi har samlet nogle gode forslag til hvordan de mest almindelige fejl løses.

Opdateringen vil slet ikke gå i gang - venter på sikkerhedsopdatering

En meget almindelig fejl. Af en eller anden grund kan det nogen gange tage uhyggeligt lang tid, flere timer, at få den færdig - det sker typisk, hvis man aldrig eller meget sjældent har taget backup. Hvis du mister tålmodigheden, så afbryd sikkerhedskopieringen og genstart både iPhonen og computeren og prøv igen.

Opdateringen fejler og resulterer i en fejlmeddelelse - typisk Fejl (3200)

Den mest almindelige fejl ved opdatering til iOS 5 er Fejl (3200), men det kan også være fejl (21), fejl (3002) eller lignende. Fejlene skyldes oftest, at verificeringen af opdateringen med Apples servere fejler af en eller anden grund. Formodentligt fordi serverne er massivt overbelastet, som de bliver når millioner af iOS-brugere opdaterer på samme tid.

Nogen gange vil telefonen bare være som den hele tiden har været, andre gange vil den være låst i "connect to iTunes"-tilstanden.

Prøv igen et par gange

I det første tilfælde er den enkle løsning er derfor at prøve igen. Efter et par gange burde det lykkes. Hjælper det ikke så prøv at genstarte det hele (computer og iPhone) og prøv at opdatere igen. Hjælper det heller ikke, så prøv at vælge "gendan" i stedet for "opdater" i iTunes.

Er det helt umuligt at få til at virke, kan man prøve at hente opdateringen manuelt på Apples opdateringsserver og derefter gendanne manuelt.

Man kan hente iOS 5 via denne side: Guide: Download af iPhone-firmwarefiler (iOS).

Når det er gjort (og filen evt. er pakket ud/mounted), skal man i iTunes holde Shift-tasten (windows) eller Option/ALT-tasten (Mac) nede samtidig med at man klikker på gendan (restore, hvis du har en engelsk udgave) og vælger den iOS 5-fil man lige har hentet hos Apple. iTunes vil herefter gendanne din iPhone med den firmware du har valgt.

Husk at tage sikkerhedskopi inden du starter.

Er din iPhone ikke til at komme i kontakt med?

Hjælper det heller ikke, eller er din iPhone i "connect to iTunes" tilstanden, så skal du manuelt lave en gendannelse ved at putte telefonen i recovery-mode. Hvis du ikke ved hvordan man gær det så kig her: Guide: Full Restore.

Tjek eventuelt også de almindeligste fejlmeddelelser, og hvordan de løses her: iPhone fejl-meddelelser i iTunes.

Kommentarerne herunder er alene til problemer og løsninger på fejl under selve opdaterinsprocessen - alt andet henvises til andre artikler eller forum.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.