I dag har Apple frigivet en ny udgave af Mac'ens styresystem. Det er macOS High Sierra, der efterfølger den nuværende macOS Sierra. Opdateringen byder på flere forbedringer og nye funktioner: Her er nyhederne i macOS High Sierra.

Inden du opdaterer kan det være en god ide at gøre din iMac eller MacBook klar til opdateringen. Jeg har samlet de vigtigste ting du bør gøre inden man opdaterer.

1. Tjek om din Mac kan opdateres

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, om din Mac overhovedet kan opdateres. Den gode nyhed er, at alle der i dag kører macOS Sierra på deres Mac også kan opdatere til High Sierra. Det er altså kun hvis du i dag bruger et endnu ældre styresystem på din Mac, at du måske ikke kan opdatere.

Er du i tvivl, kan du se den fulde liste over hvilke Mac's der understøtter macOS High Sierra her.

2. Ryd op på din Mac

macOS High Sierra har en ny type filsystem der i endnu højere grad end tidlige har gavn af så lidt fyld på harddisken som muligt. Du får ganske enkelt en mere velfungerende Mac hvis du på forhånd ryder op på din harddisk. Specielt hvis din harddisk er ved at være helt fyldt.

Det du skal gøre er at slette gamle og store filer du aldrig bruger for at få frigivet så meget plads som muligt.

Jeg bruger selv appen CleanMyMac 3. Både på daglig basis men i særdeleshed op til en stor systemopdatering. CleanMyMac 3 er i mine øjne den hurtigste og nemmeste måde at ryde op på sin Mac på og få frigivet en masse GB, der ellers bare gå til spilde.

Du kan købe CleanMyMac 3 for €39.95 hos Macpaw (link)

3. Tag backup af din Mac

Det kan ikke siges nok: Sørg for at få taget sikkerhedskopi af din Mac. Det er en helt generelt råd, som alle bør følge på daglig basis. Hvordan du gør er i princippet underordnet, bare du får det gjort.

Selv hvis ikke du gør det til daglig, bør du under alle omstændigheder tage en sikkerhedskopi inden du opdaterer styresystemet. Der bliver sikkert ikke brug for den, men en større systemopdatering kan, hvis den går galt, være fatal. Det handler om at være på den sikre side.

Jeg sværger til online backup - i øvrigt i kombination med en almindelig Time Machine-backup. Jeg bruger selv danske Onlime. De giver dansk support, har en stærk privatpolitik og er den hurtigste online backup jeg nogensinde har prøvet.

Afrunding

Hvis du sørger for at følge mine råd som beskrevet ovenfor, vil jeg næsten garantere en 100% smertefri opdatering. Og skulle noget alligevel gå galt, så glæd dog over at du har en sikkerhedskopi.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.