Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer, uanset hvor i verden man er.

Denne artikel er en del af en artikelserie om Dropbox her på iMacguide, hvor vi vil komme ind på nogle af de smarte ting, man kan bruge Dropbox til.

Sådan kommer du i gang med Dropbox

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Behov for at have adgang til to Dropbox-kontoer på en computer

Er man ivrigt Dropbox-bruger, har man måske både en privat konto og en konto på ens arbejdsplads. Der er jo ingen grund til at blande disse to ting sammen. Problemet er bare, at man ikke kan have to Dropbox-kontoer kørende på sin computer på én gang. Dropbox understøtter det ganske enkelt ikke. Årsagen er selvfølgelig at folk ellers ville oprette 100 kontoer, og på den måde få masser af gratis plads. Ærgerligt at et ellers helt legitimt behov skal drukne i faren for misbrug.

Man kan selvfølgelig gå ind på begge kontoer via Dropbox's hjemmeside, men det hjælper ikke på synkroniseringen af filer, som jo er Dropbox egentlige styrke. En anden mulighed er at dele mapper mellem de to kontoer. Som vi tidlige har beskrevet, kan man dele mapper, så filerne kan ses i flere kontoer. Problemet er bare, at delte mapper tæller med i forbruget i alle de kontoer, hvor der er givet adgang. Har man en gratis personlig konto på nogle få GB, kan man ikke få adgang til de måske 40 GB, man bruger på arbejdet.

Heldigvis findes der dog råd. Med nogle smarte ninjatricks kan man alligevel have to Dropbox-kontoer kørende på samme tid på sin Mac. Endnu mere heldigt er det, at tingene er blevet sat så meget i system, at man stort set bare skal download et lille program, Dropbox Encore, for at komme i gang. Så er der i hvert fald ikke fare for, at man laver noget forkert i forsøget på at lege ninja.

Programmet overtager ikke Dropbox's rolle. Alt foregår stadig med den offcielle Dropbox-klient, programmet sørger bare for, at man kan have to kontoer kørende på samme tid.

Sådan gør du

For at kunne komme igang skal man selvfølgelig have to kontoer hos Dropbox. Har du kun en kan du oprette en ny her og få 0,5 GB ekstra plads: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

1) Start med at hente diskbilledet DropboxEncore1.0.dmg fra joyofmacs.com og mount det (dobbeltklik på det), hvis ikke det sker automatisk efter download. Hiv derefter Dropbox Encore-programmet over i din Program-mappe.

2) I Finder skal du herefter lave en mappe til din sekundære Dropbox-konto. Du kunne eksempelvis kalde den "Dropbox arbejde" etc. Dette er vigtigt, fordi Dropbox Encore skal bruge denne mappe, den første gang du starter programmet.

3) Første gang du starter Dropbox Encore, skal der laves en installation af den nye Dropbox-konto. For at sikre at installation nummer to ikke forstyrrer installation nummer et, skal man afvige lidt fra den normale process. Derfor skal du også vælge Advanced i stedet for Typical opsætning.

Først og fremmest skal du ikke bruge standardplaceringen af Dropbox-mappen, da du jo i forvejen har din normale Dropbox der. Du skal i stedet vælge den mappe du lavede i trin 2. Dropbox vil lave en Dropbox-undermappe her.

4) Du vil nu se, at der er to Dropbox-ikoner i den menubar øverst. De er umulige at skelne fra hinanden, men heldigvis har Dropbox to ikoner man kan vælge mellem. Et sort og et blåt. Vælg Preferences fra Dropbox ikon-menuen og marker "Use black and white menu bar icons" på den ene konto men ikke på den anden. Nu kan du skelne mellem de to kontoer. Du må selv afgøre, hvilken farve din primære konto skal have. Denne farveforskel er det eneste der gør, at man kan se forskel. Dropbox er jo lavet til kun at virke med én konto, så man har ikke mulighed for at give et navn eller noget.

5) Under ovenstående proces, har Dropbox erstattet Dropbox-menuen i Finders sidebar, med den nye mappe. Du skal derfor finde din oprindelige Dropbox-mappe i Finder og hive den til sidebaren. Også her vil man løbe ind i det problem, at Dropbox ikke er beregnet til at have to kontoer kørende på samme tid. Begge mapper vil derfor hedde "Dropbox". Du skal altså selv huske, hvilken en (den øverste eller nederste), der hører til hvilken konto.

6) Hver gang du starter din computer, skal du starte Dropbox Encore, som efter den første installation nu bare indlæser Dropbox-konto nummer to. Dette kan gøres automatisk, ved at du tilføjer Dropbox Encore til startemnerne i Systemindstillinger -> Brugere og grupper.

Glæd dig - der kommer meget mere om Dropbox

Vi er stadig ikke færdige med Dropbox. Der kommer mange flere artikler fremover. Både for begynderen og den garvede Dropbox-bruger.

Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.