Dropbox er en genial tjeneste, der gør det nemt at synkronisere filer mellem to eller flere computere. Med Dropbox får du lagerplads på en server i skyen, så du altid har adgang til dine filer uanset hvor i verden du er - så længe du har en netforbindelse. Dropbox overflødiggør brug af USB-pinde, eller at man mailer filer til sig selv. Med Dropbox fungerer det meget nemmere.

Denne artikel er den tredje i serien om Dropbox her på ONX, hvor jeg vil komme ind på nogle af de smarte ting, man kan bruge Dropbox til. I dag fortæller jeg hvordan, du bruger funktionen Kameraoverførsel, til automatisk at få dine billeder fra iPhonen eller Mac'en overført til din Dropbox.

Sådan kommer du i gang med Dropbox

Har du ikke allerede en Dropbox og installeret den tilhørende app på din Mac, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Automatisk upload af billeder til Dropbox

Tidligere havde Dropbox en del funktioner relateret til organisering og deling af billeder. Det har de ikke længere. Til gengæld har de en funktion der automatisk kan uploade billeder fra din iPhone eller Mac til din Dropbox. Dropbox kalder funktionen Kameraoverførsel eller Camera Upload på engelsk.

Der er flere gode grunde til at benytte sig af Kameraoverførsel. Først og fremmest fordi det er nemt. Det fungerer lidt ala Apples egen Fotostrøm, og når først det er sat op så kører det bare. En anden god grund er, at man samtidig får automatisk backup af ens billeder. Når de lægges i ens harddisk i skyen, så har man en ekstra sikkerhed, hvis der skulle ske noget med ens telefon eller Mac.

Sådan kommer du i gang med Kameraoverførsel på Mac'en

På Mac er understøttelse af Kameraoverførsel bygget ind i den Dropbox-app, du installerede da du tilmeldte dig Dropbox. Det skal sådan set bare slås til. Det gør du ved at klikke på Dropbox-ikonet i statuslinjen øverst på skærmen. Her trykker du på tandhjulet og vælger du Præferencer og dernæst Importér. Her skal du slå "Aktivér kameraoverførsler for:" til. Vælg om det kun skal gælde billeder eller både billeder og video.

Herefter vil der ske det, at første gang du tilslutter et kamera elle en iOS-enhed til din Mac, så vil Dropbox spørge, om du automatisk vil have dine billeder uploadet til Dropbox. Giver du lov til det, vil alle nye billeder, der ligger på det pågældende kamera automatisk blive overført til din Dropbox.

Billederne, der uploades via Kameraoverførsel, vil blive lagt i en mappe med navnet "Camera Uploads".

Kameraoverførsel giver mere diskplads gratis

Vælger du at benytte Kameraoverførsel, så giver Dropbox dig op til 3 GB ekstra plads helt gratis. Den ekstra plads kommer i portioner af 0,5 GB, og du behøver ikke gøre noget, for at få pladsen. Første gang du uplaoder får du 0,5 GB, og når den grænse overskrides får du 0,5 GB mere og så videre op til 3 GB.

Sådan kommer du i gang med Kameraoverførsel på iPhonen eller iPaden

Funktionen virker også direkte på ens iOS-enheder. Ikke automatiseret i helt samme grad, men princippet er det samme.

Det er heldigvis, og med stort set alt andre fra Dropbox, meget nemt at komme igang. Det første du skal gøre er, at installere Dropbox-appen på sin iOS-enhed (link til App Store).

Når du åbner appen første gang, vil du blive spurgt om du ønsker at gøre brug af Kameraoverførsel, og hvordan det skal foregå: Om du vil bruge mobildata, om du vil uploade eksisterende billeder etc. Du skal selvfølgelig også indtaste sine kontooplysninger til Dropbox.

Når det er på plads, vil Dropbox uploade alle de nye billeder, du har taget siden sidste gang du åbnede appen. Du skal altså bemærke, at billedet ikke uploades med det samme, når du har taget det, men kun når du åbner Dropbox på din iOS-enhed. Det skyldes at Dropbox ikke integrerer direkte med iOS.

Artiklen er opdateret i januar 2018.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.