På det seneste har der været rygter om, at Apple vil genoplive Touch ID og inkludere en fingeraftrykslæser i de kommende iPhones. Den skulle enten sidde under skærmen eller blive indbygget i power-knappen på siden, som det kendes fra de nye iPad Pro'er.

Ifølge The Wall Street Journal er det den første mulighed, som Apple går efter. Oplysningerne stammer fra en tidligere ansat hos Apple, der fortæller at der bliver arbejdet på Touch ID, der virker via en optisk sensor.

Optisk sensor - eventuelt hybrid

En optisk sensor fungerer ved at tage et billede af fingeren. Disse sensorer er normalt relativt nemme at snyde, da man blot kan bruge et billede af det givne fingeraftryk for at blive godkendt. Kilden oplyser dog, at Apple ikke vil gå på kompromis med sikkerheden, og at metoden skal være lige så pålidelig som den type Touch ID, som Apple ellers har brugt. Dette kunne ske ved at benytte en hybridsensor, der kombinerer en optisk aflæsning af fingeren med en kapacitiv sensor, der måler på de ganske små spændingaforskelle, der findes på vores hud. De Touch ID-sensorer, der er indbygget i hjem-knappen på Apples enheder, er bygget på kapacitiv teknologi.

Andre peger på ultralydssensor

Andre kilder mener, at Apple i stedet vil satse på en sensor baseret på ultralyd. Det er en nyere teknologi, der benytter ganske korte ultralydsimpulser til at danne et 3D-billede af fingerspidsen. Denne teknologi er potentielt mere pålidelig - også med våde fingre - men også vanskeligere at implementere og markant dyrere. Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo, har Apple allerede bestemt sig, og vil benytte ultralyds-sensorer og -moduler fra GIS og Qualcomm.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.