Et flertal af landets gymnasieelever mener, at smartphonen fylder for meget, når de er sammen med vennerne. De mener dog primært at det er vennerne, og ikke dem selv, der er skyld i problemet. Politiken har tidligere skrevet om en undersøgelse hvori 60% mener, at vennernes smartphone fylder for meget, mens kun 45% mener at de selv har telefonen oppe af lommen alt for ofte.

Men hvad med dig selv - er du blevet for afhængig af din smartphone?

Test dig selv: Er du blevet afhængig af din iPhone?

Et amerikansk center for digital afhængighed har udviklet en test, der kan afsløre om man er blevet afhængig af sin smartphone. Hvis du kan svare ja til fem eller flere af de 15 nedenstående spørgsmål, så er det tegn på, at du kan have et afhængighedsproblem.

 1. Tilbringer du mere tid på din telefon, end du selv opfatter?
 2. Tilbringer du ofte tid med at kigge på din telefon på trods af, at du kunne bruge tiden på bedre eller mere produktive ting at tage sig til?
 3. Mister du tidsfornemmelsen, når du er på din telefon?
 4. Bruger du mere tid på at sms’e, facebook’e eller emaile end du bruger på at tale med mennesker i virkeligheden?
 5. Tilbringer du mere tid på din telefon end tidligere?
 6. Har du et hemmeligt ønske om at tilbringe mindre tid på din telefon?
 7. Sover du med en tændt telefon ved din side eller ved siden af sengen?
 8. Besvarer du beskeder eller emails i alle døgnets timer – også selvom det dermed afbryder andre ting, du foretager dig?
 9. Foretager du dig ting på din telefon, når du kører, cykler eller laver andet, der kræver dyb koncentration?
 10. Føler du at din telefon mindsker din produktivitet?
 11. Er du tøvende i forhold til at være uden telefonen – selv i kort tid?
 12. Når du forlader dit hjem, har du så altid din telefon på dig og føler du dig ubehageligt til mode, hvis du ved et tilfælde efterlader din telefon i bilen eller derhjemme? Eller hvis der ikke er forbindelse eller den er i stykker?
 13. Ligger din telefon altid på bordet ved måltider?
 14. Når din telefon bipper eller ringer, føler du så øjeblikkeligt trang til at tjekke den?
 15. Tjekker du ubevist din telefon gentagne gange dagligt, selv når du ved, at der ikke er noget nyt eller relevant at se?

Her er et par tips til, hvordan du kan skrue lidt ned for iPhone-afhængigheden, når du er sammen med andre: Kommentar: Sluk telefonen (når du er social)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.