Tirsdag d. 5. oktober er det 10 år siden at Steve Jobs døde. For at markere dette, har jeg hevet en gammel Apple-reklame frem fra 1997. Dengang var Apples slogan "Think Different " - tænk anderledes. Den er en hyldest til alle de skøre, som ser tingene anderledes, og derfor ændrer verden. I reklamen ser man personligheder som John Lennon og Gandhi.

"Længe leve de skøre, de utilpassede, oprørerne, ballademagerne, de runde pinde i de firkantede huller, dem, der ser tingene anderledes. De er ikke glad for regler, og de har ingen respekt for status quo. Du kan citere dem, være uenige med dem, forherlige eller bagvaske dem. Det eneste, du ikke kan gøre, er at ignorere dem, for de ændrer tingene. De skubber den menneskelige race fremad, og mens nogle ser dem som de skøre, ser vi dem som genier. For dem der er skøre nok til at tro, at de kan forandre verden, er dem, der gør der."

Reklamen var oprindeligt med oplæsning af Richard Dreyfuss, men der findes også en udgave ned Steve Jobs' egen indtaling, som kan ses her over. Den har aldrig har været vist på TV eller været brugt i Apples markedsføring, selvom den faktisk står meget stærkere end den originale.

På en eller anden måde har reklamen altid handlet om Jobs selv, så at høre den med hans egen oplæsning er noget helt specielt. Jobs ville selvfølgelig aldrig have tilføje sig selv til den liste af folk vi ser i reklamen, men han hører afgjort hjemme lige præcis der. En mand, der tænkte anderledes og ændrede verden. Jobs var i sandhed en af de skøre.