Steve Paul Jobs blev født 24. februar 1955 af en amerikansk mor og en syrisk far. En uge efter fødslen blev han adopteret af Paul og Clara Jobs fra Mountain View, Californien. Jobs gik på Homestead High School i Cupertino, Californien og i sommerferierne arbejdede han som vikar hos HP. I 1973 fik Jobs sin high school-eksamen og startede på Reed College i Portland, Oregon, men han stoppede efter et enkelt semester. Han fortsatte dog med at følge forskellige valgfrie kurser, som han syntes var interessante. Da han i 2005 talte til en studieafslutningsfest på Stanford University, sagde Jobs om de valgfrie kurser han havde fulgt, at han blandt andet havde fulgt et kursus i kalligrafi, fordi han synes at emnet var fascinerende, selvom det ikke havde noget formål på det tidspunkt. Da han senere skulle designe Macintosh computeren, huskede han hvad han tidligere havde lært og Jobs konkluderede: "Hvis jeg ikke have taget det kursus, så ville Mac'en aldrig have fået flere skrifttyper og proportionalskrift".

De tidlige år - introduktionen af den personlige computer

I 1977, da Jobs var 21 grundlagde han sammen med Steve Wozniak Apple Computer i familien Jobs garage. Deres første produkt var Apple I. I 1977 lancerede de efterfølgeren, Apple II, som af mange anses som den computer, der satte gang i markedet for personlige computere. Apple II blev en stor succes og gjorde Apple til en meget indflydelsesrig virksomhed i den meget hurtigt voksende computerbranche. I 1980 blev Apple børsnoteret, og både Jobs og Wozniak blev mangemillionærer.

I årene derefter udviklede Apple den grafiske brugergræseflade, som med computeren Macintosh i 1984 fik sit kommercielle gennembrud. I maj 1985 blev Jobs efter uoverensstemmelse med Apples nye direktør, John Sculley, fyret.

Pixar og NeXT

Jobs købte herefter Lucasfilms animationsafdeling for ti millioner dollar, som han førte videre under navnet Pixar. I starten producerede de computere, der blandet kunne bruges til at vise 3D billeder af patienter, der var blevet scannet. Firmaet havde dog ikke den store succes før de i 1995 lavede animationsfilmen Toy Story. Kort efter blev Pixar børsnoteret og Jobs blev milliardær. I 2006 købte Disney Pixar for $7,4 milliarder. Jobs blev hermed den største aktionær i Disney og fik plads i bestyrelsen. Parallelt med Pixar grundlagde Jobs computerfirmaet NeXT Computer, som 10 år senere, blev opkøbt af Apple, hvor Jobs igen overtog lederrollen.

Fra konkurstruet til verdens førende

Apple var dengang på konkursens rand, men det fik Jobs via sine visionære ideer og ledelsesrolle vendt. Apple i dag er verdens mest værdifulde børsnoterede virksomhed. I den periode har Apple introduceret en perlerække af succeser. iMac'en var den første, men først da Apple trådte ud af computerbranchen og ind i markedet for håndholdte enheder, eksploderede det for alvor. iPoden, iPhonen og iPaden er tre produkter, der hver i sin ændrede verden og tre forskellige brancher radikalt.

Jobs' sygdom

I 2008 fik omverdenen kendskab til Jobs sygdom. I første omgang blev det forklaret som en forkølelse, men siden kom det frem, at han led af en hormonubalance som følge af kræft i bugspytkirtlen. I sommeren 2009 fik Jobs levertransplantation, og siden kom han aldrig rigtigt til hægterne igen. Efter at have haft sygeorlov fra Apple meddelte han den den 25. august 2011, at han stoppede som administrerende direktør, men fortsatte som bestyrelsesformand for Apple.

Den 5. oktober 2011 måtte han så desværre give op. Hermed mistede hans kone og børn, deres mand og far. Resten af verden mistede et kreativt geni af en kaliber, der er meget, meget langt i mellem.

Jobs om døden

"Ingen ønsker at dø. Selv folk, der gerne vil i himlen, ønsker ikke at dø for at komme dertil. Alligevel er døden den skæbne vi alle deler. Ingen har endnu undsluppet døden - og sådan skal det også være, for døden er formodentlig den bedste opfindelse ved livet. Den sørger for livets skiften. Den fjerner det gamle for at skabe plads til det nye. […] Jeres tid er begrænset, så lad være med at spilde den på at leve andres liv. Lad være med at blive fanget af dogmer, som at leve med resultaterne af andre folks tænkning. Lad ikke støjen fra andres meninger drukne jeres egen indre stemme. Og vigtigst af alt: Hav modet til at følge jeres hjerter og intuition. De ved allerede hvad man i virkeligheden gerne vil. Alt andet er sekundært.", Steve Jobs, 2005 under Stanfords studieafslutningsfest.

Lad os huske disse ord og lade Jobs' ånd leve videre i mange år endnu.