Den nye controller, der fra nu af følger med Apple TV har en række fordele sammenlignet med den gamle, men der et par ting der trækker i den anden retning og samtidig gået under radaren. Den nye controller mangler nemlig accelerometer såvel som gyroskop. Det betyder, at den ikke vil kunne bruges til alle de Apple TV-spil, der gør brug af netop disse to funktioner.

Prøver man alligevel at starte et spil på Apple TV, der kræver accelerometer eller gyroskop, bliver man således oplyst om, at man enten skal tilslutte den gamle controller eller en decideret spilcontroller.

Det er selvfølgelig noget af en bet for dem der holder af at spille på Apple TV, men Apple har formodentligt nedprioriteret hardwaren fordi der ikke er mange der har brugt den - og fordi den i virkeligheden ikke er ret velegnet til formålet. Dem der spiller på Apple TV vælger nok i forvejen at bruge en rigtig controller.

Vil du have en spilcontroller til din Apple TV, sælger Apple kan du eksempelvis bruge kompatible controllere fra PlayStation eller Xbox.