I sidste uge kom det frem, at det forventes, at den kommende MacBook Pro vil få MagSafe-stikket til opladning tilbage samt få fere forskellige porte sammenlignet med den nuværende MacBook Pro-serie. Siden 2016 har Apple kørt en minimalistisk stil, hvor der kun har været en type port i MacBook Pro'en - nemlig USB-C -samt et 3,5 mm hovedtelefonstik. Alt efter model, har der været mellem to og fire af disse porte. Det har givet lidt udfordringer til de, typisk professionelle, brugere der har haft udstyr med andre stiktyper, og derfor været afhængige af diverse mellemstik (dongles).

Nu er der så rygter om, at Apple vil gå den anden vej igen. Dog uden at det nævnes konkret, hvilke porte vi kan forvente udover MagSafe til opladning. Vi kan dog kigge lidt på hvad Apple tidligere hår tilbudt i MacBook Pro.

Tidligere modeller

Fra 2012 til 2015, altså lige inden det nuværende design med én type port, var der en bredere udvalg bestående af 1 MagSafe, 2 Thunderbolt, 2 USB-A, 1 HDMI, 1 SD-kortlæser samt 1 hovedtelefonstik (3,5 mm).

Inden da var der endnu flere porttyper i Pro'en: 1 MagSafe, 1 ethernet, 1 FireWire 800, 1 Thunderbolt, 2 USB-A, 1 SD-kortlæser samt separate 3,5 mm jackstik til lydindgang og lydudgang.

Apple fik ryddet op - men gik det for vidt?

Som man kan se, har der været noget af en pærevælling af porte, og Apple har givetvis håbet på at USB-C ville erstatte de fleste andre, hvilket da også mere eller mindre er ved at ske nu, dog med USB-A som en ret almindelig port stadigvæk. Nogle mener at Apple gjorde det rigtige, andre t det gik for vidt. Men det er nu snart fem år siden, så mon ikke de fleste efterhånden har tage USB-C til sig?

Det giver stadig fin mening af inkludere en USB-A-port og også HDMI, men de fleste af de andre typer er døde for længst. Snarere end at genskabe fortidens muligheder, kan man nok regne med at Apple vil kigge frem og inkludere nogle nye typer.

Mere information vil nok dukke op løbende frem mod lanceringen som forventes i årets sidste halvdel.