Der er kommet en ny specifikation til NFC-standarden, altså den netværksteknologi, der gør, at to enheder kan kommunikere trådløst over kortere afstande. NFC bruges eksempelvis i trådløse betalingsterminaler på biblioteker etc. NFC-kommunikation fungerer via elektromagnetisk induktion og ikke med radiobølger som eksempelvis Bluetooth og Wi-Fi.

Den nye specifikation gør det muligt at bruge NFC til at oplade andre enheder med. Eksempelvis kunne man bruge en iPhone til at oplade et Apple Watch med, da begge enheder har indbygget NFC. Den nye oplademulighed kræver dog ny hardware, så uanset om Apple tager specifikationen til sig eller ej, kommer det ikke til eksisterende enheder via en simpel softwareopdatering. Men det kunne blive en mulighed fremadrettet.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for den maksimale effekt der kan overføres er 1W. Det er markant mindre end Apples egen Apple Watch-oplader leverer. Den nye mulighed vil derfor mere være et supplement end en regulær løsning i forhold til Apple Watch. Men der kunne jo være andre, mindre enheder. For eksempel de AirTags, som der er rygter om, Apple vil lancere senere på året.

Apple har været medlem af NFC Forum, der udarbejder NFC-standarden, siden 2015, og bidrager til arbejdet og godkendelsen af nye specifikationer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.