I sidste uge skrev jeg, at der i en dansk database over godkendte elektroniske produkter, var dukket et nyt batteri til en MacBook op. Formodentligt en MacBook Air. Nu er der dukket et andet batteri op i en koreansk database over godkendte produkter i landet. Denne gang er det et batteri til et kommende Apple Watch, der er fundet.

Batteriet, der har modelnummer A2327, har samme udseende som det eksisterende batteri (A2181) i Apple Watch, men nogle andre specifikationer. Det nye batteri har nemlig en kapacitet på 303.8mAh, hvilket er lidt mere end de 296mAh, batteriet i det nuværende Apple Watch Serie 5 har. Forskellen er omkring 2,5%. Det lyder ikke af meget, men lidt har også ret, og det svarer vel nogenlunder til en halv time ekstra om dagen.

Det nye batteri er formodentlig en konsekvens af, at Apple fjerner Force Touch-teknologien fra de nye ure. Force Touch - hvor man laver et hårdt tryk på skærmen - er i hvertfald ikke længere noget, man kan bruge i betaudgaven af det kommende styresystem watchOS 7. Da funktionen altså udfases, kan den tilhørende hardware - et tyndt lag lige under skærmen - også fjernes, og det giver plads til et større batteri.

Det forventes at Apple lancerer en ny serie af Apple Watch senere på året. Læs mere her: Apple Watch Series 6 - her er alt vi ved