Elektronikproducenten LG er snart klar med with Mini-LED-skærme til en kommende iPad, der vil blive lanceret i første kvartal næste år. Det skriver det koreanske medie ETNews. Ifølge oplysningerne begynder LG masseproduktionen af skærmene inden for en måneds tid.

Mini-LED-skærme har mange af de samme fordele som OLED-skærme og er derfor et klart fremskridt i forhold til traditionelle LCD-skærme. Det vil først og fremmest give Apple mulighed for at gøre produkterne tyndere og lettere. Derudover giver Mini-LED-skærme bedre farver, højere kontrast og bruger mindre strøm. Den største ulempe er prisen, da teknologien er dyrere end traditionel LCD-teknologi.

Rapporten nævner at der også skulle være en MacBook med Mini-LED-skærm på vej. Noget vi første gang hørte om i marts og igen i september. Læs: iPads og MacBooks med Mini-LED på vej

Sådan virker Mini-LED

Mini-LED er en speciel type af LCD, hvor de dioder, der leverer baggrundsbelysningen, er gjort mindre. Til gengæld skal der så bruges mange flere af dem. Det giver en mere præcis lokal styring af lysstyrken. Dog intet i sammenligning med OLED, hvor hver eneste pixel er en diode i sig selv, og lysstyrken derfor kan styres meget præcist for hver enkelt pixel.

Efter Mini-LED hedder næste skridt MicroLED, hvor dioderne gøre endnu mindre. Det skulle Apple også være i gang med at arbejde på.