Analytikeren Ming-Chi Kuo mener at Apple planlægger at lancere nye, avancerede iPad- og MacBook-modeller med Mini-LED-skærme inden for det næster halvandet års tid. Nærmere præcist mellem slutningen af ​​2020 og midten af ​​2021.

Mini-LED-skærme vil først og fremmest give Apple mulighed for at gøre produkterne tyndere og lettere. Derudover giver Mini-LED-skærme bedre farver, højere kontrast og HDR, hvor der er mulighed for at kunne dæmpe baggrundsbelysningen bag områder på skærmen, der viser sort, mens lyse dele af skærmen holdes lyse. Dette giver en højere kontrast.

Mini-LED er en type LCD-skærm og altså ikke en OLED-skærm, som ellers er ved at blive standard på smartphones. På større enheder som computere og iPads er OLED dog typisk ikke førstevalg blandt andet på grund af faren for burn-in, det vil sige det fænomen at et billede brænder sig fast på skærmen. Dette er specielt et problem på computere, hvor der ofte vises statisk grafik. Derfor dominerer LCD-teknologien stadig her - og derfor bliver der arbejdet på at forbedre LCD-teknologien. Mini-LED er en speciel type af LCD, hvor dioderne er gjort mindre. Til gengæld skal der så bruges mange flere af dem. I Apples kommende 6K-skærm er der 576 dioder, hvor der med Mini-LED-teknologien vil være omkring 10.000 dioder. Altså en meget mere præcis lokal styring af lysstyrken. Dog intet til sammenligning med OLED, hvor hver eneste pixel er en diode i sig selv, hvorfor en skærm baseret på OLED har millioner af dioder.

Mini-LED-skærmes største problem er prisen. De er markant dyrere at producere end traditionelle LCD-skærme baseret på større dioder. Derfor bliver det formodentligt også kun i pro-produkter rettet med kunder, hvor prisen er minde vigtig, at vi i første omgang kommer til at se den nye teknologi. Kuo forventer at det bliver LG Display der skal stå for at levere Mini-LED-skærme til Apple.

Efter Mini-LED hedder næste skridt Micro-LED, hvor dioderne gøre endnu mindre. Det arbejder Apple også på.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.