Ifølge nye oplysninger begynder Apple at lancere produkter med Mini-LED-skærme allerede i første halvdel af 2021 og ikke sidst i 2021, som ellers var forventningen. Apple har været tvunget til at accelerere planerne en smule på grund af konkurrencen fra andre producenter. Oplysningeren stammer fra analytikeren Ming-Chi Kuo, der ofte har vist sig at ramme plet i hans analyser. Det første produkt skulle blive en iPad Pro efterfulgt af en eller to nye MacBook Pro'er.

Mini-LED-skærme vil først og fremmest give Apple mulighed for at gøre produkterne tyndere og lettere. Derudover giver Mini-LED-skærme bedre farver, højere kontrast og HDR, hvor der er mulighed for at kunne dæmpe baggrundsbelysningen bag områder på skærmen, der viser sort, mens lyse dele af skærmen holdes lyse. Dette giver en højere kontrast.

Disse produkter er på vej

Følgende produkter med Mini-LED skulle være på vej.

iPads:

  • 12,9 tommer iPad Pro
  • 10,2 tommer iPad
  • 7,9 tommer ‌iPad‌ mini

Macs:

  • 27 tommer iMac Pro
  • 14,1 tommer MacBook Pro
  • 16 tommer ‌MacBook Pro

MacBook Pro'en og iPad Pro'en forventes at blive de første. De skulle komme i første halvdel af 2021. iPad'en kommer allerede i starten af året, mens MacBook'en kommer lidt senere. LG er allerede i gang med at producere skærmmodulerne til iPaden, og de første enheder begynder at blive samlet allerede i denne måned (december). Der er ikke oplysninger om hvornår de andre produkter bliver lanceret.

Sådan virker Mini-LED

Mini-LED er en speciel type af LCD, hvor dioderne er gjort mindre. Til gengæld skal der så bruges mange flere af dem. I Apples 6K-skærm er der 576 dioder, hvor der med Mini-LED-teknologien vil være omkring 10.000 dioder. Altså en meget mere præcis lokal styring af lysstyrken. Dog intet til sammenligning med OLED, hvor hver eneste pixel er en diode i sig selv, hvorfor en skærm baseret på OLED har millioner af dioder.

Mini-LED-skærmes største problem er prisen. De er markant dyrere at producere end traditionelle LCD-skærme baseret på større dioder.

Efter Mini-LED hedder næste skridt MicroLED, hvor dioderne gøre endnu mindre. Det skulle Apple også være i gang med at arbejde på.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.