Apple har frigivet en af de mest interessante softwareopdateringer til iPaden nogensinde. iPaden har nemlig fået sit eget styresystem, iPadOS, hvor den tidligere kørte iOS. iPadOS er stadig i princippet bare iOS, men navneskiftet indikerer en differentiering og øget satsning på de ting, der gør iPaden unik og kræver særlige funktioner i forhold til iPhonen. iPadOS 13.1 er første skud på stammen.

Praktisk taget alle de funktioner der er kommet til iPhonen med iOS 13 og iOS 13.1 er også kommet til iPaden med iPadOS 13.1. Derudover er der følgende nye ting:

En redesignet hjem-skærm med mindre ikoner gør det muligt at få plads til flere apps på hver side. Det er også muligt at integrere "I dag"-widget'en direkte på hjem-skærmen.

iPadens multitask-funktioner er blevet forbedret, sådan nu kan afvikle to vinduer med samme app i begge vinduer. Du kan for eksempel have to åbne Safari-vinduer. Der er i denne forbindelse kommet bedre mulighed for at se og skifte mellem de åbne vinduer. Apropos Safari har den fået en ny download-manager og i Arkiver-appen har man nu adgang til eksterne drev.

Har du en Apple Pencil er der kommet flere nye muligheder. Først og fremmest er den blevet hurtigere. På iPad Pro er latenstiden faldet til det halve fra 20 ms til ms. Når du berører skærmen med en Apple Pencil bliver der åbnet et værktøj til at lave markeringer, noter etc. på alt fra dokumenter til hjemmesider. Værktøjerne er blevet redesignet for hurtigere og nemmere adgang.

Der er kommet et nyt flydende tastatur, 30 nye tastaturgenveje samt mulighed for st installere flere skrifttyper.

Dette var bare de største nyheder. Der er en lang række yderligere optimeringer og justeringer af systemet for at tilpasse det bedre til iPaden.