Sidder du og afventer en iPad med OLED-skærm, bør du tage et par indåndinger og gå en lang tur. Den kommer nemlig ikke foreløbig. Faktisk skal vi helt frem til 2023, hvis man skal tro Display Supply Chain Consultants. Her vil Apple lancere end iPad Air med en 10,8 tommers AMOLED-skærm. Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo bakker op, og fortæller, at det skyldes, at Apple er nervøse i forhold til holdbarhed og pris.

Tidligere har der ellers været spekuleret i, at en iPad med OLED-skæm ville komme i 2022. Tidligere i år lancerede Apple dog en iPad med mini-LED-teknologi, og derfor virker det nu også mere sandsynligt, at der går et par år før Apple skifter skærmteknologi igen.

Grunden til at der er så meget spekulation omkring OLED er, at denne teknologi generet regnes for bedre end LCD (herunder mini-LED). Særligt inden for TV er OLED dominerende i top-modellerne. OLED's største svaghed er at den ikke er så lysstærk, hvilket særligt er et problem på enheder der bliver brugt udendørs. Læs mere om forskellen på OLED og LCD her.

I øjeblikket bruger Apple OLED i Apple Watch og iPhonen. Udover rygter om en iPad med OLED, er der også rygter om en MacBook med OLED. Det ligger dog nok også stadig et par år ude i tiden. De seneste rygter peger i hvert fald mere i retning af en MacBook med mini-LED.