I iOS 14 har Apple inkluderet en ny oversættelsesapp, der til at starte med kan oversætte mellem 11 forskellige sprog. Dansk er ikke med i første omgang, det er til gengæld engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk, russisk, japansk, kinesisk, arabisk og koreansk.

Appen har offline-mode, så den fungerer uden netadgang og uden at noget bliver sendt til Apples servere i modsætning til mange andre lignende apps, hvor alt man siger eller skriver bliver overført til udbydere af tjenesten. Appen gør brug af iPhonens indbyggede såkaldte Neural Engine og indbyggede funktioner til maskinlæring til opfattelse af hvad man siger.

Appen er så smart, at når man lægger iPhonen på bordet eller holder den i landskabsmode, så dukker en mikrofon op på skærmen. Nu kan man tale til appen, der automatisk oversætter til det valgte sprog - og den anden vej. iPhonens skærm er delt i to, en til hvert sprog og det ser meget overbevisende ud. Det er muligt at gemme samtaler til senere brug.

Funktioner kommer som sagt med iOS 14, der lige nu er i betatest og frigives en gang i løbet af efteråret. Formodentligt sammen med præsentationen af nye iPhones i september eller oktober.

Læse om de andre nyheder i iOS 14 her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.